PÅ SAMME LAG: Petter Solberg (t.v.) har aldri fått lov til å delta i Race og Champions-arrangementet. Nå tar han med seg broren Henning til London. Foto: Scanpix

Solberg-brødrene i mestermøtet

Kjører på lag for Norge

For første gang stiller Norge et lag i Race of Champions, der verdens beste motorsportutøvere deltar.

Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


Det prestisjetunge mestermøtet finner sted på Wembley i London 16. desember. Rallybrødrene Henning og Petter skal forsvare de norske fargene.

- Dette blir utrolig gøy, sier Petter Solberg til VG.

- Jeg har blitt invitert i syv år, men har aldri fått lov av Subaru. I år fikk jeg endelig tillatelse. Jeg ble spurt om hvem jeg ville ha med på laget, og da ville jeg selvfølgelig har med brutter'n. Ikke bare er han broren min, men Henning er veldig flink på baner som dette, sier Petter Solberg.

Mot supereliten

På den gigantiske arenaen i London skal de konkurrere mot blant andre Michael Schumacher (formel 1-verdensmester syv ganger), Tom Kristensen (vinner av Le Mans syv ganger), Jimmie Johnson (regjerende NASCAR-mester), Travis Pastrana (X-Games grossist) og Marcus Grönholm (rallyess).

- Vi samler de største navnene fra de største motorsportgrenene. Ingen turnering på jorden har et sterkere felt enn oss. Det er veldig hyggelig å ha et norsk lag med. Vi har prøvd å få med Petter i mange år, sier Fredrik Johnsson, som arrangerer Race of Champions sammen med sin kone Michéle Mouton.

Kan møtes

De regner med å selge rundt 80 000 billetter til arrangementet som er delt inn i to deler. Først skal Henning og Petter konkurrere sammen mot andre nasjoner. I del to kan de komme til å møte hverandre.

- Dette er jo noe jeg har drømt om å få være med på. Jeg er veldig takknemlig overfor Petter som valgte å ta meg med, sier en oppspilt Henning Solberg.

Race of Champions

Race of Champions ble etablert i 1988. Her samles verdens største motorsportnavn til duell med like biler. Fem forskjellige biltyper vil bli benyttet på omgang. I nasjonscupen kjører to og to fra de forskjellige nasjonene mot hverandre innledningsvis.

Står det likt etter to race møter de to vinnerne hverandre til en avgjørende duell. Til slutt står én nasjon igjen med tittelen.

Etter nasjonscupen kjemper alle førerne om å bli den individuelle mesteren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder