UTFORDRER: Guerlain Chicherit er fire ganger verdensmester i frikjøring på ski. Nå utfordrer de beste i VM i rallycross. Han skal kjøre Renault Megane. Foto: FIAWorldRallycross.com

Ski-verdensmesteren sjokkerer Petter Solberg: – Han blir tøff å slå

Guerlain Chicherit er fire ganger verdensmester i frikjøring på ski. Nå tar han opp kampen med Petter Solberg og de andre stjernene i rallycross-VM.

Solbergs team tok gull både individuelt og i lag i 2017-VM, men nordmannen innrømmer at han ble litt sjokkert da han for første gang så Chicherit og teamkollega Jerome Grosset-Janin da VM-sirkuset testet på Silverstone-banen i England denne uken.

– Renault’ene imponerer meg. Han kan bli tøff å slå, sier Solberg til VG.

Den franske bilfabrikken har ikke vært engasjert i rallycross-VM tidligere. Nå er de med - gjennom den tidligere frikjørerens team.

les også

Den norske VM-føreren kaster seg ut av brennende bil: – Ekkel opplevelse

– Det er Prodrive som styrer Renaults VM-satsing. Det vitner om kvalitet. De vet hva de driver med. Når Prodrive går inn for noe, blir det bra, sier Petter Solberg.

Han vet bedre enn noen andre hva han snakker om: Solberg tok i 2003 VM-gull i rally med en Subaru som var driftet av ... nettopp, Prodrive.

Daværende teamsjef David Lapworth er fortsatt med, det samme er eieren David Richards.

NY SESONG: Petter Solberg er blitt 43 år gammel, men satser fortsatt for fullt - både som fører og som eier av sitt eget team. Foto: Tom Banks, FIAWorldRallyCross

Guerlain Chicherit er etter hvert blitt 39 år og kjører mindre på ski - men er desto mer aktiv i motorsport. Han har vært med Dakar-rallyet mange ganger, og har de siste årene prøvd seg i rallycross. Chicherit skal som teameier selv kjøre den ene av bilene i teamet, men kollegaen Jerome Grosset-Janin kan bli en minst like tøff konkurrent for de norske VM-stjernene Petter Solberg og Andreas Bakkerud.

les også

Norske Dennis (21) får «McDreamy» fra Grey’s Anatomy som sjef

Motorsportsnettsiden parcferme.no skriver at «det er en rekke innovative og nyskapende løsninger på denne bilen som ikke finnes i samme grad på de andre rallycrossbilene». Det skal blant annet handle om bremsesystemet.

Petter Solberg-teamet fikk både den individuelle verdensmesteren og lag-verdensmesteren sist sesong. Han innrømmer at det kan bli tøft i 2018:

– Nivået er høyt. Vi skal stå opp tidlig på morgenen for å holde følge her.

les også

Max kan vinne VM

Pluss content

Kristoffersson kommer også fra skisporten. Han var en av Sveriges beste juniorløpere på ski og slo Calle Halfvarsson i sitt siste skiløp før han gikk over til motorsporten.

Chicherit selv er ganske beskjeden:

– Målet er å komme på pallen i noen av VM-løpene i 2018, sier han i en pressemelding.

les også

Hallo, halo, her er alt du må vite før Formel 1-starten søndag morgen

Ikke uventet var Mattias Ekström i Audi raskest på tirsdagens test på Silverstone-banen. Petter Solberg i VW Polo var nummer to og så Chicherit i Renault nummer tre. Andreas Bakkerud, som nå kjører for Ekströms Audi-team, var nummer seks. Det blir spennende å se hva bergenseren kan klare når han blir bedre kjent med Audi’en.

VM-starten er i år i Barcelona. Dato: 14. april.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder