NY VM-SESONG: Petter Solberg. Foto: Colin McMaster

Petter Solberg i VM-drama: Rivalen disket

Petter Solberg (44) ble dyttet inn i sjikanen i starten av VM-finalen i Barcelona. Rivalen Mattias Ekström (39) er nå disket fra seieren. Andreas Bakkerud (26) blir dermed nummer tre.

Artikkelen er over ett år gammel

VW Polo-fører Solberg hadde beste startspor, men ble dyttet inn i sjikanen i starten - og kom ut som sistemann.

– Han kjørte rett over og dytta meg inn. Han la seg rett over. Jeg hadde ikke sjanse i det hele tatt, sa Petter Solberg til Parcferme.no.

Mer enn to timer etter målpassering meldte arrangøren på Twitter at den svenske verdensmesteren fra 2016 er disket som følge av sammenstøtet med Petter Solberg.

Ekström kom først til mål, men etter diskvalifiseringen står 2017-verdensmester Johan Kristoffersson igjen som vinner. Solberg avanserer fra 6. til 5. plass.

les også

Hallo, halo, her er alt du må vite før Formel 1-starten søndag morgen

– Det var en rettferdig avgjørelse. Jeg la ikke inn protest. Det er ikke noe moro når han blir disket, men i avgjørelsen heter det at det var «en farlig manøver», sier Petter Solberg til VG.

– Det er godt at sjikanen var bildekk og ikke betong, smiler nordmannen.

– Det var en tøff finale, men jeg hadde en bedre start enn Petter, sa Ekström selv i et intervju vist på NRK.

– Føler du at det var en rettferdig start?

– Ja, jeg så ut sidevinduet, og etter det jeg så var Petter bak meg. Jeg hadde forventet at vi skulle ligge side om side, svarte svensken, som ble verdensmester i 2016.

les også

Norske Dennis (21) får «McDreamy» fra Grey’s Anatomy som sjef

– Petter kjører smalt og fint. Han gjør veldig mye riktig, sa NRKs ekspertkommentator Morten Bermingrud etter semfinalen.

– Alt har fungert perfekt. Det er kjempekult. Jeg har vært best hele helgen, sa Petter Solberg til NRK før finalen. Nordmannen vant bare ett løp i 2017, men tok bronse i VM. Han ble verdensmester i rallycross både i 2014 og 2015 - de to første årene som mesterskapet ble arrangert.

NY BIL: Bergenseren Andreas Bakkerud kjører nå for Audi-teamet til Mattias Ekström. Her er han i aksjon i Barcelona i helgen. Foto: Colin McMaster

les også

Her kjører Formel1-stjernen over sin mekaniker

Fjoråret var en stor suksess for Petter Solbergs Volkswagen-støttede rallycross-team: gull til Johan Kristoffersson individuelt og gull til Kristoffersson/Solberg i lagkonkurransen.

I semifinale nummer én var Solberg suveren, og Kristoffersson hindret norsk dobbeltseier. Men Andreas Bakkerud knep finalebilletten i sitt første løp med Audi.

– Det er bra å komme til finalen med ny bil, fastslo bergenseren selv i intervju med NRK.

Mattias Ekström avanserte fra 5. plass til seier i den andre semifinalen. Timmy Hansen, som kjørte sterkt tidligere denne helgen, fikk trøbbel og kom ikke til finalen.

– Dette var bedre enn jeg hadde regnet med, sa Petter Solberg etter å ha blitt best av alle i de fire kvalifiseringsomgangene. Reglene i rallycross-VM gjør at det er viktig å gjøre det bra også i kvaliken, fordi det gir egne VM-poeng.

les også

Drifting-Aasbø tilbake på toppen: – Uvirkelig å vinne allerede nå

Timmy Hansen (Peugeot) var nest best etter kvalifiseringen, mens Johan Kristoffersson var tredje best. Andreas Bakkerud gikk til semifinalen som femtemann.

I den fjerde omgangen var det en dramatisk start der Andreas Bakkerud ble presset opp på Timmy Hansens bil, men svensken vant likevel heatet til slutt. Oppsiktsvekkende nok kom ikke Sebastien Loeb inn blant de 12 beste, men takket være en strykning kom han likevel med i semifinalene - og derfra også inn i finalen, der han ble nummer to.

PS: EM-finalen ble vunnet av Reinis Nitiss, som har tatt steget ned fra VM. Ola Frøshaug lyktes ikke i å komme til finalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder