TIL SYKEHUS I HELIKOPTER: Merriterte Fernando Alsono krasjet stygt under sesongforberedelsene i forrige måned. Her blir han fraktet bort fra banen i Barcelona og til et helikopter som tok ham videre til sykehuset.
TIL SYKEHUS I HELIKOPTER: Merriterte Fernando Alsono krasjet stygt under sesongforberedelsene i forrige måned. Her blir han fraktet bort fra banen i Barcelona og til et helikopter som tok ham videre til sykehuset. Foto:Stringer,Reuters

Spansk storavis om formel 1-stjernen: - Fernando Alonso våknet opp etter krasjet og trodde det var 1995

MOTORSPORT

Da formel 1-stjernen Fernando Alonso våknet opp etter det stygge krasjet i forrige måned, trodde han først at han levde i år 1995. Det skriver spanske El País.

Publisert: Oppdatert: 09.03.15 13:58

Det var på trening den 22. februar i år at ulykken skjedde. McLaren-Hondas spanske formel 1-stjerne Fernando Alonso (33) mistet kontrollen over bilen sin i en fart på over 200 kilomter i timen og krasjet inn i veggen på banen i Montmeló, Barcelona.

Han ble fraktet bort i helikopter, men de første rapportene på hans helsetilstand var likevel positive. Alonso slapp unna det hele uten alvorlige skader, lød de.

Nye rapporter, publisert i den spanske storavisen El País, tyder imidlertid på at spanjolen var langt fra sine fulle fem da han først våknet opp etter krasjet.

For da han ble spurt om hvem han var, hva han gjorde og hva han ønsket å bli, svarte 33-åringen følgende:

– Jeg er Fernando Alonso, jeg kjører go cart og jeg ønsker å bli formel 1-fører.

Borte vekk var minnene om formel 1-debuten i Australia Grand Prix i 2001. Borte vekk var minnene om hans første verdensmestertittel i 2005, og borte vekk var minnene om den samme triumfen det påfølgende året.

Alonso visste ikke at han var en merittert formel 1-fører, men trodde han kjørte go cart, og ifølge den spanske storavisen trodde han årstallet som sto i kalenderen var 1995.

Det står i kontrast til hva Alonso selv uttalte få dager etter krasjet, der han selv hevdet å være «helt fin». Ifølge El País tok det Alonso en uke å få på plass minnene fra sine 20 siste år, men nå skal han etter sigende være helt i orden igjen.

Likevel må han stå over sesongåpningen i Australia den 15. mars, men McLaren-føreren skal være mer enn klar til å komme tilbake i førersetet.

Her kan du lese mer om