SJAMPIS-FEIRING: Det har blitt en del champagne-spruting på Dennis Olsen i 2017. Han kan vinne både det tyske Porsche-mesterskapet og den såkalte Porsche Supercup. Foto: Privat

Dennis Olsen (21) ble tysk mester: – Er på nivå med Solberg og Mikkelsen

Lørdag sikret Dennis Olsen (21) seg førsteplassen i det tyske Porsche-mesterskapet. – Større enn det meste, mener en motorsportsekspert.

Selv mener østfoldingen at han er på nivå med karer som Petter Solberg i rallycross-VM og Andreas Mikkelsen i rally-VM.

Det høres kanskje ikke så imponerende ut å vinne det tyske Porsche-mesterskapet, men for Dennis Olsen kan det bli avgjørende for mange år fremover. De som vinner dette mesterskapet, blir nemlig nesten uten unntak heltids racerførere med flere millioner kroner i lønn.

Lørdag ble Olsen nummer to i løpet på Hockenheim. Rivalen Nick Yelloly fikk en straff og dermed er tittelen allerede sikret for nordmannen, selv om det er et løp også søndag.

– Det er utrolig deilig og ha sikret seieren allerede i dag (lørdag). Nå skal jeg bare nyte løpe søndag, sier Olsen til VG.

Les også: Mikkelsens rallysensasjon

Så hvor stort er dette sammenlignet med for eksempel Petter Solberg og Andreas Mikkelsen? Simen Næss Hagen, mannen bak motorsportsnettstedet parcferme.no, sier det slik:

– Ferdighetsmessig står ikke dette noe tilbake for det som de norske presterer i VM i rallycross og rally. Han gjør det også godt i Porsche Supercup, som han også kan vinne. Sett under ett har Dennis Olsen derfor levert i verdensklasse i 2017, mener han.

– I helgen får han virkelig muligheten til å bevise hva han er laget av. Yelloly ligger ikke langt bak, og det betyr at Dennis nå må levere når det gjelder - og bevise at han fortjener det, sier Simen Næss Hagen.

Les også: Østberg dropper VM-rally etter drama i 180/km/t: - Føler meg ikke trygg

– Hvor viktig er det å vinne dette mesterskapet?

– Veldig viktig. Porsche forventer at jeg skal vinne.

– Hvor stor prestisje har det?

– Det tyske mesterskapet er et slags EM, mens Porsche Supercup er VM, mener Dennis Olsen - som i øyeblikket ligger som nummer to i Porsche Supercup, mens han altså leder det tyske mesterskapet før helgens to avslutningsløp.

Her kan du høre mer om Dennis Olsen: VG+: Spesialsending om motorsport

Om sammenligningen med Petter Solberg (verdensmester i rallycross i 2014 og 2015) og Andreas Mikkelsen (tre ganger VM-bronse i rally) sier 21-åringen:

– Jeg vil si jeg er på nivå med det de to gjør. I Porsche-mesterskapene er bilene identiske, så veldig mye står på føreren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder