KLAR FOR SESONGSTART: Til helgen klemmer Mads Østberg (t.h) og Henning Solberg gassen i bånn på åpningsdagen til NM i rally.

KLAR FOR SESONGSTART: Til helgen klemmer Mads Østberg (t.h) og Henning Solberg gassen i bånn på åpningsdagen til NM i rally. Foto: VG, Gisle Oddestad/Ole Kristian Strøm

Holder Henning Solberg som favoritt i comebacket

Til helgen er startfeltet i første NM-runde (Sigdalsrally) knallsterkt. Mads Østberg (31) utroper evigunge Henning Solberg (46) til favoritt før start.

– Jeg setter en liten knapp på Henning. Selv om han starter først på veien, som kan være en ulempe, så har han tross alt vunnet et VM-løp i den klassen i fjor, sier Østberg under VGs oppladningssending til helgens NM-løp i Sigdal.

Østberg nær avskriver seg selv, fordi han kommer med «en eldre firehjulstrekker», nærmere bestemt en Subaru gruppe N-bil.

Solberg selv vil imidlertid ikke gå så langt som å utrope seg selv til favoritt.

les også

Se rally-NM eksklusivt på VG+

Pluss content

– Jeg skal ta i alt jeg kan. Det blir en hard fight i helgen, sier Spydeberg-føreren.

I tillegg til rallyessene Østberg og Solberg, har VGs Vegard Aulstad fått med seg rally-entusiast Sondre Fossum i studio. De diskuterer sesongen 2019, og gir deg alt du må vite om sporten.

Se sendingen her:

Dersom du ønsker en rask innføring i rallysporten går Østberg og Solberg gjennom det meste du trenger å vite for å få gleden av et rallyløp i løpet av den 50 minutter lange TV-sendingen.

Se rally med VG

VG+ har også kjøpt rettighetene til alle seks rundene av årets norgesmesterskap i rally. I samarbeid med Nordur Film og Norges Bilsport Forbund (NBF) kommer vi til å vise høydepunkter fra alle seks NM-rundene

Gjennom abonnement på VG+ vil du kunne se en utvidet høydepunkt-pakke på cirka 20 minutter hver tirsdag etter løpene. Alle sendingen vil bli publisert i denne artikkelen, så det er bare å opprette et bokmerke til senere!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder