SLUTT: Jonas Andersson (t.h.) har sagt opp som kartleser for Mads Østberg (t.v.). Det er krise for VM-føreren bare en måned før Rally Monte Carlo.
SLUTT: Jonas Andersson (t.h.) har sagt opp som kartleser for Mads Østberg (t.v.). Det er krise for VM-føreren bare en måned før Rally Monte Carlo. Foto: ,

Mads Østberg i krise: Står uten kartleser til VM

MOTORSPORT

– Veldig ubeleilig, sier Mads Østberg (28). Han er ille uten
etter at kartleser Jonas Andersson brått har sagt opp.

Publisert: Oppdatert: 15.12.15 14:53

Østfoldingen kom på 4. plass i siste VM og satser nå friskt i Ford-teamet. Nå er han i Monaco for å teste foran Rally Monte Carlo, som går allerede i januar.

– Det kom totalt overraskende på meg at Jonas sa opp nå, sier Østberg, som har hatt svensken som kartleser helt siden 2009. De to er derfor veldig samkjørte.

Les også: Mads Østberg i stygg krasj under VM-trening.

– Dette setter meg i en vanskelig situasjon. Måten det skjedde på, er på kanten, sier Mads Østberg – og er nå på intens leting etter ny kartleser.

– Jeg har med meg to kartlesere til Monte Carlo. Jeg skal prøve å kjøre med dem, men jeg vet ikke om det blir dem til slutt.

Jonas Andersson opplyser til VG at han har signert for EVEN Management, som har Andreas Mikkelsen, Pontus Tidemann og Ole Christian Veiby i sin stall.

– Hvem skal du være kartleser for?

– Det er ikke helt klart, sier Andersson til VG.

Les også: Feberkjøring av Mads Østberg - kjemper om seieren

Sjefen for EVEN Management, Erik Veiby, sier til VG at det kommer pressemelding i morgen om saken.

VG antar at det er Henning Solbergs stesønn Pontus Tidemann som blir Anderssons parkamerat.

Østbergs «noter» - det vil si beskjedene som kartleseren gir ham underveis under etappene – er på svensk/norsk. Det betyr at det ville være en klar fordel å få en skandinavisk-talende kartleser igjen.

– Men markedet er veldig lite i Skandinavia, og derfor har jeg mulighetene åpne for at det blir en engelsktalende kartleser. Selv om det da blir en enorm jobb med å oversette alle «notene» jeg har i dag, sier Østberg til VG.

Han kjenner ikke til hvem Jonas Andersson nå skal være kartleser for. Andersson er regnet som en av de beste kartleserne i verden.

Det ble mandag kjent at Mads Østberg neste sesong skal kjøre med Ford i M-Sport-teamet, der han også tidligere har kjørt.

– Teamsjef Malcolm Wilson er orientert, og vi diskuterer situasjonen fortløpende, sier Østberg.

Her kan du lese mer om