BEST I TEST: Dennis Olsen på test med Renault RS 01 på Jerez-banen i Spania. Foto: Privat ,

Norske Dennis Olsen (19) slo formel 1-fører

Det norske racingtalentet Dennis Olsen (19) viser seg fram for det ene bilmerket etter det andre. Denne uken slo han den tidligere formel 1-føreren Giedo van der Garde (30).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er sterkt å slå en som kjørte formel 1 i fjor, sier Viasats motorsportskommentator Atle Gulbrandsen til VG.

For halvannen uke siden kunne VG avsløre at østfoldingen ligger i tetsjiktet om å bli Porsches utvalgte juniorsjåfør i 2016.

LES OGSÅ: Petter Solberg sier nei til Dakar.

Nå har han testet Renault RS01 mot blant annet van der Garde, som kjørte for Caterham i formel1 i 2013, deretter var han testfører for Sauber i 2014 og trodde at han skulle bli en av Saubers to faste førere i 2015 – men fikk i stedet sparken.

FINALEKLAR: Dennis Olsen kan få sjansen i Porsche-teamet neste sesong. Foto: Privat ,

– Heftig å slå ham, sier Dennis Olsen til VG.

– Det var kult at Renault Sport twitret om det og sendte ut pressemelding.

LES OGSÅ: Norgesmester med ulovlig spillreklame - spillselskapet beklager

Dennis Olsen innrømmer at han ikke vet hva 2016 vil bringe. 2015-sesongen har ikke væt noen stor suksess i formel Renault 2.0, og han har ikke penger til å satse i formel Renault 3,5, som kunne ha vært et nytt steg mot formel 1.

Derimot ser det ut som Dennis Olsen er ettertraktet i racing. Om han får Porsche-kontrakten, blir det tyske Porsche Carrera Cup i 2016. Det kan være veien til de virkelig store racerbanene, som Le Mans, Nürburgring, Sebring og Daytona.

LES OGSÅ: Norske Dennis Olsen (19) kan bli Porsche-fører i 2016.

– Renault RS01 var en heftig bil å kjøre. Vi kjørte på Jerez-banen, som ikke er så rask, men jeg var likevel oppe i 270 km/t. Den har 550 hestekrefter, men er tyngre enn formel-bilene som jeg er vant til å kjøre, sier Dennis Olsen.

LES OGSÅ: Spillgigant omgår NIF-forbudet.

Han har ennå ikke fått svar på om han får Porsche-kontrakten. Ifølge Porsche meldte flere enn 100 førere seg på i håp om å bli den utvalgte junior-føreren for 2016. Åtte kom gjennom det første nåløyet, deretter var det finale mellom de fire beste. I tillegg til Dennis Olsen, kom tyske Marvin Dienst (18), sørafrikanske Raul Joshua Hyman (19) og sveitsiske Kevin Jörg (20) til finalen. De gjennomgikk fysiske tester, hadde TV-intervjuer og kjørte med Porsche 911 GT3 Cup med 460 hestekrefter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder