NY DUO: Petter Solberg har fått med seg Johan Kristoffersson (t.h.) i det nye teamet, som har VW Motorsport i ryggen.
NY DUO: Petter Solberg har fått med seg Johan Kristoffersson (t.h.) i det nye teamet, som har VW Motorsport i ryggen. Foto: PSRX

Solbergs nye teamkompis kunne ha vært Northugs «mobbeoffer»

MOTORSPORT

Petter Solbergs nye teamkompis Johan Kristoffersson (28) har minst én ting felles med Petter Northug: Han har slått Calle Halfvarsson på ski.

Publisert: Oppdatert: 14.04.17 16:15

– Det var mitt siste skirenn, ler Kristoffersson.

– Jeg var vel et bra talent, men ved overgangen fra junior til senior, valgte jeg å satse på motorsport i stedet.

28-åringen er sønn av Tommy Kristoffersson, som hadde mange harde fighter med Martin Schanche og andre norske rallycrossførere i sin tid. Johan vokste nærmest opp i rallycross-depotet.

Les også: – Petter Solberg trodde han skulle dø

Som så mange andre svenske skitalenter gikk han på skigymnaset i Torsby, der Petter Solberg har sitt rallycross-team. Blant klassekompisene var Hanna Falk. Og blant konkurrentene var ikke bare Calle Halfvarsson, men også Teodor Peterson.

Så kanskje hadde Johan Kristoffersson vært Northugs mobbeobjekt, om han hadde fortsatt med langrenn. Nå er det i stedet Halfvarsson som får gjennomgå når Northug skal gi svenskene litt tyn.

Les også: Petter Solberg avgjorde for «resten av verden» mot USA

– Nå har vi svensker vært plaget med Northug i ti år. Og så kommer det faktisk en ny som imponerer like mye, sier Kristoffersson, og snakker om Johannes Høsflot Klæbo.

– Vi lengtet ikke etter et nytt norsk spurtfantom!

Johan Kristoffersson tok sølv i fjorårets rallycross-VM, hårfint foran de to nordmennene Andreas Bakkerud og Petter Solberg.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha fått Johan på vårt team, sier Solberg, som gjennom sitt eget team, og med Volkswagen i ryggen, satser voldsomt på årets VM.

Les også: Mikkelsen må utsette VM-planen: – Går for gull i 2018

VG antar at det handler om 75-80 mill. kroner som blir satt inn på prosjektet.

– Vi skal være likestilte. Her skal det ikke være noen første- og annenfører, sier Petter Solberg.

Johan Kristoffersson sier at samarbeidet har fungert bra i forberedelsene til sesongen, og første VM-runde var nesten i overkant for duoen: Kristoffersson ligger på 4. og Solberg på 5. plass i VM-stillingen (Solberg ble nummer fire i finalen og Kristoffersson nummer seks, men de merkelige reglene i rallycross-VM gjør at poengstillingen er annerledes enn finaleresultatene).

– Jeg kjenner Petter bare som konkurrent tidligere. Men jeg har alltid hatt stor respekt for ham. Han viser alltid god sportsånd på banen.

– Nå er det inspirerende å kjøre sammen med ham. Jeg hadde høye forventninger, og til nå har det fungert over forventningene, sier Johan Kristoffersson.

Les også: Bråstopp for norsk rally – ingen har fabrikksete i 2017

– Har du tro på prosjektet?

– Absolutt! Og troen er blitt sterkere. Jeg føler meg veldig trygg på denne satsingen med Petter og VW Motorsport. Det er veldig mange dyktige personer her.

I motorsport tar det gjerne litt tid å få et nytt team til å fungere 100 prosent. Kristoffersson er ikke så bekymret for det.

– Jeg er veldig trygg på dette. Men utviklingen går kontinuerlig, så det skjer stadig ting.

Regjerende verdensmester Mattias Ekström sier til VG at han er spent på den nye duoen Solberg-Kristoffersson:

– Både Petter og Johan er veldig sterke førere.

– Det blir uansett ekstrem tøff konkurranse om VM-tittelen i 2017. Jeg tror fem til åtte førere kan kjempe om gullet. Og opptil 15 førere kan kjempe om enkeltseirer, sier Audi-fører Ekström, som også denne sesongen skal kombinere rallycross-VM med kjøring i det prestisjefylte DTM-mesterskapet i Tyskland.

Stillingen etter første VM-runde:

1. Mattias Ekström, Sverige 29.

2. Timo Scheider, Tyskland 26.

3. Andreas Bakkerud, Norge 22.

4. Johan Kristoffersson, Sverige 21.

5. Petter Solberg, Norge 19.

6. Timmy Hansen, Sverige 17.

7. Guy Wilks, Storbritannia 12.

8. Ken Block, USA 11.

8. Toomas Heikkinen, Finland 11.

10. Reinis Nitiss, Latvia 8.

Her kan du lese mer om