KOMET: Ulrik Roland Pedersen har kjørt bare ett billøp i sitt liv. Det endte til gjengjeld med seier. Nå har han fått et drømmetilbud fra Mercedes. Foto: Privat.

Motor-komet mangler 2,5 mill på å kunne si ja til drømmetilbud

Ulrik Roland Pedersen (22) har fått et kjempetilbud fra Mercedes. Men da må han legge 2,5 mill. kroner på bordet i løpet av få dager.

Publisert:

Drøbak-karen har kjørt bare ett (1!) billøp i sitt liv, men det vant han – som en av de fem Lamborghini-førerne i Barcelona 24-timers.

Nå har han vært på testkjøring hos Mercedes AMG. Det gikk så bra at nordmannen har tilbud om å bli deres «juniorfører» - den samme rollen stortalentet Dennis Olsen har fått hos Porsche denne sesongen. Men så var det pengene da…

Les også: Formel 1-førerne gjør opprør mot toppene.

– AMG støtter meg med en million. Men jeg trenger å skaffe 2,5 mill. kroner selv for å kunne takke ja til tilbudet, sier Pedersen til VG.

I motorsport er det helt vanlig at en fører må ha med penger inn i teamet – i form av sponsorer (så sant du ikke har styrtrike foreldre og de betaler moroa).

Les også: Eks-verdensmesteren i dramatisk krasj: - Glad jeg er i live.

– Fire mann var med på vårt «Idol». Jeg var den eneste som ikke hadde pengene på plass. Likevel valgte de meg. Det er jeg selvfølgelig fornøyd med, sier Pedersen.

Han har kjørt gokart nesten siden han kunne gå, men bil er altså helt nytt for ham.

– Ved en ren tilfeldighet fikk jeg muligheten til å kjøre Barcelona 24-timers i høst. Siden har ting skjedd veldig fort.

Les også: Norsk bilsport sjette best i verden.

Bilen han håper å kunne kjøre, er en Mercedes AMG GT3, og mesterskapet heter GT Masters.

Motorsporteksperten Atle Gulbrandsen kommenterer Pedersens muligheter slik:

– Det mest riktige i dag for unge racerførere med ambisjoner om å få bilsport som levebrød, er å satse på GT-racing. Aldri tidligere har det vært flere muligheter til å få lønn eller et gratis "sete" i et av de uttallige profesjonelle GT-teamene som eksisterer rundt omkring i verden.

– Hvis Pedersen utmerker seg i GT-racing, og i tillegg imponerer AMG, er han på riktig arena for å kunne ende opp som en profesjonell fører, sier Gulbrandsen, som selv kjører GT-racing i Tyskland.

Les også: Var i dødsulykke - nå tar rallystjernen tak for trafikksikkerhet.

– Teamet snakker om DTM med tiden. Det er så jeg må klype meg i armen, sier Ulrik Roland Pedersen.

DTM er det tyske standardbilmesterskapet, og er et av de motorsportmesterskapene i Europa med størst prestisje.

Men først må altså Ulrik Roland Pedersen finne 2,5 mill. kroner. Han håper på mange gavmilde folk i påsken….

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder