SUPERTALENT: Dennis Hauger på Thruxton-banen sist helg. Foto: Red Bull Content Pool

Norsk Formel 1-håp har fått det tøft i Formel 4

I likhet med Martin Ødegaard ble han hentet til et av verdens topplag som 15-åring. Formel1-håpet Dennis Hauger har også fått føle at det er tøft.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Norges trolig største motorsportstalent noensinne ligger nå på 6. plass etter ni løp i det britiske Formel4-mesterskapet.

– På samme måte som Martin Ødegaard er ikke alt blitt fryd og gammen, men det er også perioder der det går bra, sier Simen Næss Hagen, redaktør for motorsportsnettstedet parcferme.no.

– Dennis får føle en del motgang nå, men det tror jeg bare er positivt, så lenge det er «riktig» motgang.

les også

Drifting-Aasbø tilbake på toppen: – Uvirkelig å vinne allerede nå

FØRST: Dennis Hauger lå først sist helg, men ble torpedert fra seier. Han er bare nummer seks sammenlagt i det britiske Formel4-mesterskapet. Foto: Red Bull Content Pool

Aurskog-gutten venter stadig på sin første seier i Formel4. En gang ble han dømt fra seieren, fordi han etter dommernes mening kuttet banen for mye på Donington Park.

Den andre episoden var sist helg da han var bare én sving unna å vinne, men ble sendt inn i dekkstabelen av en konkurrent.

– Dennis har sagt klart ifra hva han mener om disse situasjonene, men jeg føler ikke at han finner på bortforklaringer, sier Simen Næss Hagen.

les også

Her kjører Formel1-stjernen over sin mekaniker

Pappa Tom Erik Hauger er opptatt av det samme:

– Jeg hater å komme med unnskyldninger, men det har vært mye uhell og noe urettferdig, sier han.

– Det har vært totalt ni finaler til nå, og i helgen ble han altså fratatt seieren fordi han ble kjørt av banen i 220 km/t.

les også

Norske Dennis (21) får «McDreamy» fra Grey’s Anatomy som sjef

– Hva sier dere om at han ble fradømt seieren i et annet løp?

– Dennis og vi mener at han gjorde som alle de andre førerne. Også teamet var oppgitt over den avgjørelsen. Men vi står på videre, sier pappa Hauger optimistisk.

– Han er alltid på pallplass når ting fungerer, men det har vært utrolig mye stang ut – til frustrasjon både for Dennis og teamet. Men han var at han har farten inne, sier faren.

les også

Den norske VM-føreren kaster seg ut av brennende bil: – Ekkel opplevelse

Dennis Hauger er en del av Red Bulls såkalte Junior Team – og den yngste der. Det betyr at en av verdens mest kjente Formel1-staller ser han som et stort talent. På samme måte som Real Madrid så potensialet i Martin Ødegaard. Hauger bygger seg nå opp i sitt «Heerenveen», som er det britiske Formel4-mesterskapet.

les også

Bare Formel1-stjerne slo Solberg i mestermøte

– Red Bull-teamet er nådeløse hvis du ikke leverer det første året, men jeg tror de ser bak resultatene og ser at Dennis ikke har tatt så mange dumme valg, sier Simen Næss Hagen i parcferme.no.

– Ikke minst ser de at Dennis ikke gjentar de feilene han har gjort. De ser også at han har tempoet inne, sier motorsportseksperten og er altså ikke bekymret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder