LIK? Mick Schumacher er ikke så ulik en ung utgave av pappa Michael der han jubler over tittelen i Formel3-mesterskapet nylig. Foto: DANIEL ROLAND / AFP

Lewis Hamilton: – 100 prosent sikker på at Schumacher kommer til Formel 1

Verdensmester Lewis Hamilton er overbevist om at Michael Schumachers sønn Mick (19) kommer til Formel 1.

Schumacher junior tok nylig tittelen i det europeiske Formel3-mesterskapet, og eksperter tror han blir å se i Formel 2 i 2019.

Lewis Hamilton tror heller ikke farens eventyrlige suksess vil være til noen byrde for Mick Schumacher.

– Det vil med 100 prosent sikkerhet bli en Schumacher i Formel 1 igjen, delvis på grunn av navnet, men for det andre fordi han gjør en god jobb, sier Hamilton ifølge motorsport.com.

Schumacher-familien avviser flytting til Mallorca

– Han har åpenbart talent som faren, på samme måte som Keke og Nico (Rosberg), og Fernando har også barn, jeg er sikker på at Alonso også dukker opp igjen.

GJENSY: Igjen kan vi se «M. Schumacher» i motorsport. Foto: DANIEL ROLAND / AFP

Mick Schumacher var bare 14 år da han var med faren på skiferie i Frankrike romjulen 2013. Michael Schumacher falt og fikk alvorlige skader. Ingen vet foreløpig hvor alvorlige, for Micks mor Corinna ønsker ikke å dele med omverdenen helsetilstanden til sin mann.

Schumacher-sønnens hyllest til faren: – Han har betydd alt

Etter vellykkede år i gokart, begynte sønnen å kjøre Formel-biler i 2015. Han var to år i Formel 4, så har han nå vært to år i Formel 3. Det første Formel 3-året var ikke så mye å skryte av. Han ble bare nummer 12 i mesterskapet sammenlagt. Men i år har Schumacher vist seg hva han duger til - ikke minst i andre halvdel av sesongen. Han vant syv av de 11 siste løpene.

Mercedes-fører Hamilton forteller at Mick Schumacher har vært med dem på flere av løpshelgene i år. Schumacher-familien har et spesielt forhold til Mercedes etter at pappa Michael avsluttet karrieren for dem. Men også Ferrari, som han tok fem av sine syv VM-gull med, har sagt at de gjerne vil samarbeide med sønnen.

Fire år siden Schumacher-ulykken: – Ingen nyheter er dårlige nyheter

Pluss content

– Han har betydd alt, sa Mick Schumacher om faren i et intervju med BBC for et par måneder siden.

– Han har hatt stor påvirkning på meg, og at jeg holder på med det jeg gjør. Han var mitt idol, sa Schumacher junior til BBC.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder