Sportskalender

Gå til

Fernando Alonso får tilbake pallplassen - fire timer etter løpet

Fernando Alonso (41) kjørte inn som nummer tre i Saudi-Arabia Grand Prix, mistet plasseringen - og fikk så tilbake pallplassen nesten fire timer etter at løpet var over.

Publisert:

Litt over klokka 23 søndag kveld kommer avgjørelsen fra FIA (det internasjonale bilsportforbundet) at de trekker tilbake straffen som Alonso ble tildelt etter målpassering og seiersseremoni.

Selv om Red Bull tok dobbeltseier ved Sergio Pérez og Max Verstappen, har «Alonso-saken» preget søndagskvelden:

  • Fernando Alonso kjørte i mål som nummer tre - men fikk 10 sekunders straff og mistet pallplassen. Etter at seiersseremonien var unnagjort med en champis-drikkende Alonso. Dermed overtok George Russell 3. plassen.
  • Alonso tok starten fra nest beste startposisjon - men sto ikke korrekt i startruten og fikk derfor fem sekunders straff.
  • Den ble sonet mens det var sikkerhetsbil.
  • Etter løpet kom så meldingen fra FIA om at Alonso fikk ytterligere 10 sekunders straff. Straffen skyldtes at en av mekanikerne berørte bilen med jekken før de fem sekundene straff var gått.
  • Men så kl. 23.03 kommer FIA med en oppdatering der det heter at de trekker tilbake straffen på 10 sekunder. Noe som betyr at Alonso likevel blir nummer tre. Juryen fant ut at en jekk som berører en bil, ikke er å jobbe med bilen og derfor ikke skal koste noen tidsstraff.

– Fernando hadde fortjent pallplass. Straffene var hardt idømt, sa sympatiske George Russell til Viaplay etter løpet. Nå kommer han likevel på 4. plass.

– Jeg var på pallen, ble tatt bildet av, tok imot trofeet, feiret med champagne. Jeg synes det er dårlig av FIA. De hadde 35 runder på seg til å reagere, sa Alonso ifølge Autosport.

– Det er virkelig noe galt med systemet.

Nå sier systemet at han likevel blir nummer tre. Hans 100. pallplass i karrieren.

Det kom aldri noen teamordre om at Sergio Pérez skulle bremse ned og la verdensmester Verstappen kjøre forbi. Meksikaneren vant til slutt med klart forsprang til nederlenderen, som beholdt ledelsen i VM-sammendraget takket være at han hadde beste rundetid - satt på den siste runden.

– Jeg er veldig glad for å komme på pallen, sier Verstappen i arenaintervjuet.

Han klaget på teamradioen på at han hørte «en rar lyd» i høy hastighet, men bilen holdt til mål.

Sergio Perez på vei til seier i Jeddah søndag.

Red Bull-bilene er likevel totalt dominerende så langt i sesongen. Ferrari sliter derimot med 6. (Sainz) og 7. plass (Leclerc) i Saudi-Arabia.

– Red Bull er litt for overlegne fortsatt til at dette er særlig spennende i toppen, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Jeg tror de fleste ønsker seg en litt jevnere sesong enn det vi har akkurat nå.

Red Bulls Christian Horner i intervju med David Coulthard:

– 1–2 og beste rundetid. En utrolig forestilling av oss.

Racer. Winner. Champion. Padre. CENTURION. 💯 podiums in F1 for the legendary @alo_oficial! #SaudiArabianGP #F1 https://t.co/qcEuNPtd7m

Pérez hadde beste startspor - med Fernando Alonso ved sin side. Charles Leclerc var nest best i kvalifiseringen, men hadde en ti-plassers grid-straff og startet derfor i 12. beste startspor.

VG fulgte løpet direkte

Etter 18 runder ble det sikkerhetsbil fordi Lance Stroll måtte stoppe med tekniske problemer. Det passet Max Verstappen perfekt. Han avanserte til 2. plass da drøyt halvparten av løpet var unnagjort. Men Pérez holdt ledelsen til slutt. Dette er meksikanerens femte Grand Prix-seier i karrieren.

Verstappen vant fra startposisjon nummer 14 i Belgia i fjor.

Den regjerende verdensmesteren fikk trøbbel med en drivaksel under lørdagens kvalifisering og hadde altså bare 15. beste startspor.

Max Verstappen vant sesongåpningen i Bahrain. Pérez sørget for dobbeltseier til Red Bull, mens Alonso tok en oppsiktsvekkende 3. plass. For Mercedes var det en trøblete start med Lewis Hamilton på 5. plass og George Russell på 7. plass.

Denne gang ble Russell nummer fire og Hamilton nummer fem.

– Vi er ikke der vi vil være - men vi er på vei, sier Hamilton etter søndagens løp.

Resultatlisten blir dermed:

1. Sergio Perez, Red Bull.

2. Max Verstappen, Red Bull.

3. Fernando Alonso, Aston Martin.

4. George Russell, Mercedes.

5. Lewis Hamilton, Mercedes.

6. Carlos Sainz, Ferrari.

7. Charles Leclerc, Ferrari.

8. Esteban Ocon, Alpine.

9. Pierre Gasly, Alpine.

10. Kevin Magnussen, Haas.

VM sammenlagt:

1. Verstappen 44.

2. Perez 43.

3. Alonso 30.

4. Sainz 20.

4. Hamilton 20.

6. Russell 18.

7. Stroll 8.

8. Leclerc 6.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no