ENDELIG SEIER, IGJEN! Petter Solberg jubler etter seieren i VM-runden på Lydden Hill i England. Johan Kristoffersson (t.v.) ble nummer to og Andreas Bakkerud (t.h.) nummer tre.
ENDELIG SEIER, IGJEN! Petter Solberg jubler etter seieren i VM-runden på Lydden Hill i England. Johan Kristoffersson (t.v.) ble nummer to og Andreas Bakkerud (t.h.) nummer tre. Foto: Ole Kristian Strøm VG

Endelig vant Petter Solberg: – Tent av VG-artikkel

Publisert: Oppdatert: 28.05.17 18:10
MOTORSPORT

LYDDEN HILL (VG) Da Petter Solberg (42) leste på VG at det var 405 dager siden sist han vant en VM-runde, skjønte han at noe måtte gjøres.

Søndag smadret han konkurrentene i VM-runden på Lydden Hill i England, hans første triumf siden april 2016.

– Jeg ble litt irritert da jeg leste VG. Jeg føler jo at jeg har kjempet i toppen hele tiden. Men ja, det var lenge siden jeg hadde vunnet, sier Solberg til VG på vei fra premieutdelingen på Lydden Hill i det sørøstlige England.

– Jeg hadde så lyst på denne seieren. Jeg har drømt om dette lenge. Dette er fantastisk, sier Solberg til VG.

Solberg slo svenske Johan Kristofferson – som leder VM – og Andreas Bakkerud i en finale som han kontrollerte fra start til mål omtrent. Til slutt så det enkelt ut, og Solberg feiret med en «Martin Schanche-piruett» på banen etter seieren.

Svenske Mattias Ekström – som også ligger foran Solberg i VM-sammendraget – ble slått av franske Sebastien Loeb, og havnet nede på femteplass. Dermed tok han bare to poeng, mens Solberg tok åtte poeng for seieren.

– Det betyr så mye. Han har vært så nære i flere konkurranser, men å lykkes her er veldig moro, sier temasjef og kona Pernilla – som knyttet neven for seier allerede en halv runde før mål – i TV-intervju rett etter seieren.

Med kona Pernilla som teamsjef og sønnen Oliver (15) som supporter vant Solberg etter mer enn 400 dager uten seier i rallycross-VM.

– Deres støtte betyr mye, sier Petter Solberg til VG.

Les også: Solberg skal ikke gjøre samme tabben som i fjor

Også i fjor lå Solberg an til å vinne på Lydden Hill, men dummet seg ut med å bruke opp dekkene før avgjørelsen. Søndag hadde nordmannen tre nye dekk da semifinalene startet.

– Hehe, de færreste hadde nok trodd at jeg var så lur. Men jeg hadde lært av det som skjedde i fjor, gliser nordmannen på pressekonferansen.

– Jeg er veldig fornøyd med å være best av resten, bak de to VW-førerne, sier Andreas Bakkerud til VG.

Les også: Vettel vant i Monaco

– Jeg tror ikke folk skjønner hvilken jobb Petter har lagt ned i å bygge opp dette teamet, fortsetter bergenseren, som selv jobbet i Solbergs verksted da han var lærling.

Petter Solberg har fra 2017 fått oppfylt sin drøm med å ha en bilfabrikk i ryggen, og samarbeidet med VW ser ut til å bære frukter. Solbergs VM-team leder nå klart i lag-VM, og både han og teamkollega Johan Kristoffersson (28) kjemper helt i toppen individuelt.

– Det er faktisk viktigst å vinne lag-VM i år. Jeg må tenke på fremtiden, sier Solberg.

Med VM-gull vil teamet, som han har bygget opp selv siden 2013, være attraktivt for bilfabrikkene.

Les også: Måtte gi opp Formel 1-drømmen, men nå gjør han Porsche-suksess

Petter Solberg vant de to omgangene lørdag og fortsatte med å være ener også i den tredje omgangen søndag formiddag. Det betydde at han hadde beste startspor i semifinalen.

Der vant Petter Solberg ganske greit, mens Andreas Bakkerud (25) kom på 2. plass og sørget for to nordmenn i finalen.

– Jeg har aldri sett Petter slik, smilte kona Pernilla.

Teamkollega Johan Kristoffersson vant den andre semifinalen, slik at de to VW-bilene stod sammen i første rekke i finalen.

VM i rallycross har blitt holdt arrangert siden 2014. Petter Solberg vant de to første årene, mens svenske Mattias Ekström tok gull i fjor.

Denne artikkelen handler om