FORMEL 1-LEGENDE: Michael Schumacher lå lenge i koma etter skiulykken i Frankrike. Nå er han på bedringens vei, ifølge kompisen Jean Todt. Foto:Jose Jordan,Afp

Nær venn: - Schumacher vil kunne leve et relativt normalt liv

Michael Schumachers gode venn Jean Todt kommer med lovende utsikter for den tidligere formel 1-stjernen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Vi kan anta at Schumacher kan leve et relativt normalt liv innen kort tid, sier franskmannen til belgiske RTL, gjengitt av motorsport.com og en rekke andre motorsportssider.

Jean Todt (68) var teamsjef i Ferrari da Michael Schumacher (45) håvet inn VM-titler i verdens mest prestisjefylte motorsport, og de ble nære venner.

- Det vi kan si er at han trolig aldri mer vil kjøre noen formel 1-bil, sier han.

Todt har vært på besøk hos familien Schumacher i Sveits etter at Michael kom hjem fra sykehuset for snart én måned siden.

- Han slåss. Hans tilstand forbedrer seg, noe som er veldig viktig, sier Todt.

- Viktig er det også at han nå er hjemme sammen med familien.

Besøkte Schumacher

Ifølge RTL besøkte Todt Schumacher-familien foran sist helgs Japan Grand Prix. Todt er nå president i det internasjonale bilsportsforbundet.

KOMPISER: Michael Schumacher og Jean Todt sammen i glansdagene da Ferrari og tyskeren dominerte formel 1-sporten. Foto:Luca Bruno,AP

Lite har vært kjent om Michael Schumachers helsetilstand, og familien har intenst bedt om at de får være i fred.

Schumacher var flere måneder på rehabilitering på et sykehus i Sveits. Den 9. september ble det kjent at han flyttet hjem til familiens bondegård ved Geneve-sjøen.

Det var 29. desember i fjor at han ble kraftig kvestet da han kjørte på ski i Meribel. Hodeskadene var så ille at han lå 169 dager i koma. Han lå først på sykehus i Grenoble, før han ble flyttet til Lausanne i juni. Der holdt han til i en egen avdeling på sykehuset. Midt i juni kom meldingen om at han hadde våknet fra koma.

I en pressemelding fra hans manager Sabine Kehm het det den gang at rehabiliteringen ville fortsette fra hjemmet.

- Han har gjort fremskritt de siste uker og måneder, men han har fortsatt en lang og vanskelig vei foran seg, sa Kehm i uttalelsen.

Mestvinnende

Det har tidligere gått rykter om at kona Corinna ville bygge en egen sykestue hjemme hos dem, men dette ble benektet.

Flere medier har de siste dagene meldt at Schumacher nå følges opp at helsespesialister i hjemmet og at kostnaden til dette kan være opptil én mill. kroner i uken. Meldingene er ikke bekreftet.

Michael Schumacher er tidenes mestvinnende formel 1-fører med syv VM-titler. Han tilbrakte tidligere mye tid i Norge, etter som han hadde hytte i Trysil. Flere romjuler deltok han i fotballkamper med det lokale laget Nybergsund.

Den første tiden etter ulykken var sykehuset i Grenoble beleiret av pressefolk som ville ha nyheter omkring motorsportslegenden. Siden har det roet seg, og de eneste nyhetene som har kommet senere, er noen få pressemeldinger fra Sabine Kehm.

Schumacher kjørte ved siden av løypen da ulykken skjedde. Han skal ha fløyet tre og en halv meter gjennom luften og truffet en stein med hodet først. Etterforskningen av ulykken er avsluttet, og politiet fastslo at hverken Schumacher selv eller andre kunne lastes for det som hendte.

Michael Schumacher er gift med Corinna og har barna Gina-Maria og Mick. Sønnen har den siste tiden markert seg som en svært lovende gokart-fører. Mick var også sammen med faren da ulykken i Frankrike skjedde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder