FÅR HØRE DET: Sebastian Vettel, her før første trening på Silverstone, har hatt en vanskelig sesong for Ferrari. Foto: XPB/Press Association Images

Ferrari-veteran hardt ut mot Formel 1-stjerne: – Han er overvurdert

Sebastian Vettel (32) har fått hard medfart etter at han tabbet seg ut på Silverstone. Nå får Ferrari-føreren passet påskrevet av den tidligere sjefsingeniøren i Ferrari, Luca Baldisseri (58).

– Jeg synes at Vettel er en overvurdert fører. Han er ikke Schumachers arving, sier Baldiserri i den italienske podkasten Pit-Talk, ifølge Ekstrabladet.

Italieneren var en del av Ferrari-teamet i hele 26 år, og dermed også med da Michael Schumacher vant fem verdensmesterskap i Formel 1.

les også

Verstappen rasende på Vettel etter kollisjon: – Hva i h***ete?!

Vettel står med fire verdensmesterskap, det siste som Red Bull-fører i 2013. Siden den gang har Mercedes vunnet fem ganger på rad.

– Han har begått så mange feil og han må gjenoppfinne seg selv. Men han er fortsatt en fører som har vunnet fire titler, sier Baldisseri.

På Silverstone gikk det skikkelig galt da Vettel kjørte rett i baken på Max Verstappen:

Tabben gjorde at Vettel endte som nummer 16. Nå er lagkameraten og andrefører Charles Leclerc (21) kun tre poeng bak tyskeren, som ligger på en skuffende fjerdeplass i sammendraget, hele 100 poeng bak ledende Lewis Hamilton.

Baldisseri mener Vettel bør være andrefører i Ferrari.

– Hvis Leclerc fortsetter å utvikle seg og bli en toppfører, vil han fremdeles trenge en lagkamerat som kan støtte ham og hjelpe ham. Der tror jeg Vettel har erfaringen til å være en meget god lagkamerat, sier Baldisseri.

les også

Vettel rasende: – De stjeler seieren fra meg

Også den tidligere Formel 1-føreren Helmut Marko, som nå jobber som rådgiver i Red Bull, mener Vettel ikke lenger bør kjøre for Ferrari.

– Du gjør feil når du ikke lenger er deg selv. Det skjer underbevisst, sier Marko ifølge Auto Bild.

– Sebastian er nødt til å være i et annet miljø. Med andre ord bør han bytte lag, fortsetter han.

Red Bull-manager Jonathan Wheatley støtter den teorien.

– Sebastian er en veldig intelligent, sensitiv og godhjertet mann. Han er en fører som trenger full støtte. Han hadde det i Red Bull. Og han har det trolig ikke i Ferrari, sier Wheatley.

Vettel har skapt overskrifter tidligere i år:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder