NYTT GULL: Petter Solberg. Foto: Colin McMaster

Petter Solberg tok sin femte VM-tittel

Petter Solberg (43) sikret seg søndag sin femte VM-tittel i karrieren. Han er verdensmester i lag sammen med svenske Johan Kristoffersson (29), som tar gullet individuelt.

Artikkelen er over ett år gammel

Solberg ble nummer fem i VM-runden i Tyskland søndag, mens Kristoffersson vant og Andreas Bakkerud i Audi ble nummer tre.

Derfor er Solbergs PSRX Volkswagen-team allerede klare som verdensmestere i lag, selv om én runde gjenstår.

les også

Finnen fikk ordre om å tape: Omdiskutert Hamilton-seier

Petter Solberg vant VM-gull i rally 2003, så vant han VM i rallycross individuelt både i 2014 og 2015, mens det har blitt laggull sammen med Johan Kristoffersson i 2017 og 2018.

Lag-mesterskapet betyr mye for Solberg, fordi han selv har bygd opp dette teamet, som også bærer hans initialer.

– Jeg er så glad, sier Pernilla Solberg, Petters kone og sjef for teamet.

– Vi har en gjeng bak Johan og Petter som skjønner hva som trengs, sier hun i et intervju vist på NRK.

BERGENSSUKSESS: Andreas Bakkerud.

Kristoffersson vant søndag sitt tiende løp for sesongen - av 11 mulige. Ingen nordmann har vunnet noen av VM-rundene i 2018.

Solberg kom ikke til mål i søndagens finale i WRX Tyskland. Han måtte parkere omtrent en runde før mål, men fikk 5. plass. Blå røyk veltet opp fra motorrommet.

les også

Norgesmesteren i drama: – Glad vi kunne gå ut for egen maskin

– Det er utrolig å kunne si at vi igjen er verdensmestere, sier Petter Solberg, som har lagt all sin sjel og sin kunnskap i dette prosjektet.

– Nå skal vi feire fire titler av like mange mulige på to år. Det er utrolig å tenke på at vi for bare 22 måneder siden hverken hadde noe team eller noen bil. Jeg er så stolt over det vi har klart å få til sammen.

les også

Petter Solberg gjør comeback i rally-VM: – Jeg gleder meg som en unge

Den første finalen ble avbrutt på grunn av en ulykke med svenske Kevin Hansen, som måtte ha medisinsk behandling. Mamma og teamsjef Susann Hansen vinket imidlertid til publikum fra passasjersetet på ambulansen, så trolig gikk det bra. Dermed var det bare fem til start i andre forsøk.

les også

Petter Solberg rotet bort VM-seieren: Oliver gråt for pappa

Petter Solberg kom til finalen ved å bli nummer to i sin semifinale, bak teamkompis Johan Kristoffersson. Etter en dramatisk første sving, fikk Solberg en kanonstart.

– Første sving på denne banen er velkjent. Det er en kamp om å overleve, sier Pernilla Solberg.

les også

Petter Solberg i tårer: Tilbake etter sykdommen

Andreas Bakkerud hadde beste startspor i sin semifinale, men måtte nøye seg med å komme ut som nummer tre. Han kom imidlertid tilbake og ble toer bak teamkollega Mattias Ekström.

Bergenseren er dermed nummer tre i VM når én runde gjenstår. Han ligger bare fire poeng bak Audi-kollega Ekström, men har også Petter Solberg jagende bak seg.

PS: Europamester i Super 1600-klassen ble litauiske Rokas Baciuska. Beste nordmann Espen Isaksætre på 7. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder