Har Dæhlie som moralsk støtte

Bjørn Dæhlie skal ikke starte ny idrettskarriere som roadracer, men nøyer seg med å være moralsk og psykisk støttespiller for naboen på Holter, racingføreren Dag-Steinar Sundby.

  • NTB

Artikkelen er over 18 år gammel

Bjørn Dæhlie har kjørt tohjuling med motor siden han var 16 år, han begynte med moped. De ti siste årene har han kjørt stor motorsykkel på landeveien et par uker om sommeren, men det tidligere langrennsesset fikk en a-ha-opplevelse da han ble instruert av Sundby på Rudskogen i fjor.

Imponert

- Det er imponerende at han med utgangspunktet han har hatt på Holter, har klart å hevde seg på racingbanen. Jeg forsøkte å henge med ham på Rudskogen i fjor. Dag-Steinar kjørte for halv maskin og det var så vidt jeg holdt følge, sa Dæhlie.

Den tidligere langrennskongen skal likevel bruke langrennsskiene før han tar fram motorsykkelen. Til helgen skal han gå Skarverennet fra Finse til Ustaoset.

- Formen er nok bare på mosjonsnivå, rennet blir en familiegreie. Men jeg skal i hvert fall delta.

NM som hovedmål

På banen har Sundby NM som hovedmål denne sesongen. Det er satt opp kongepokal i klassen Supersport 600, og Sundby akter å fjorsvare fjorårets NM-tittel. I tillegg er STCC-serien i Sverige et delmål.

Sundby mener den svenske serien er like bra som EM, der blant andre Kai Børre Andersen kjører. Satser sistnevnte også på NM, blir han trolig Sundbys største utfordrer.

Flere artikler

  1. Solberg viste klasse

  2. Moto-Kenneth vant uten briller

  3. Løs skrue ødela for Petter

  4. Suverene Solberg

  5. Kjørte over mekanikeren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder