NORSK FORMELHÅP: Dennis Olsen satser på å bli formel 1-fører. Her jubler han etter et formel Renault 2.0-løp på Nürburgring i sommer.

NORSK FORMELHÅP: Dennis Olsen satser på å bli formel 1-fører. Her jubler han etter et formel Renault 2.0-løp på Nürburgring i sommer. Foto:Prema Press,

Spillgigant omgår NIF-forbudet

Sponser formel 1-håpet Dennis Olsen, som ikke er medlem av NIF

Norges Idrettsforbund prøver å stoppe idrettsstjerner som skriver kontrakter med internasjonale spillselskaper. Nå har Betsafe omgått problemet med å signere formel-talentet Dennis Olsen (18).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter det VG forstår vil spillgiganten i dag offentliggjøre en sponsoravtale med Olsen, som er trolig er Norges største motorsportstalent noen gang og som har en mulighet til å bli vår første formel 1-fører.

Mens de aller fleste norske sportsstjerner er underlagt Idrettsforbundet, hører Olsen inn under Norges Bilsportsforbund. De har ingen planer om å stoppe avtalen, som skal være svært viktig for 18-åringen:

- Jeg kan skjønne at Norges Idrettsforbund gjør som de gjør, men vi er ikke i samme situasjon, etter som vi ikke får spillemidler til noe annet enn anlegg. Derfor er saken annerledes for oss, sier Hallgeir Raknerud, generalsekretær i bilsportsforbundet.

- Så dere vil ikke prøve å stoppe denne sponsoravtalen?

- Nei, vi kommer ikke til å fraråde eller på annen måte stoppe Dennis Olsen. Vi skulle gjerne ha hatt spillemidler, da hadde vi trolig hatt de samme retningslinjene som Norges Idrettsforbund. Men det har vi altså ikke.

Dennis Olsens far, Roy Espen Olsen, ønsker ikke å kommentere overfor VG en kontrakt som ennå ikke er offentlig kjent.

Heller ikke talsmann Kim Rud Petersen fra Betsson Group vil foreløpig si noe.

VG vet at flere andre norske motorsportsutøvere har sponsorer fra internasjonal betting.

Ishockeyforbundet klarte blant annet å presse Mats Zuccarello til ålegge sin avtale med Unibet død. Norges Idrettsforbund fastslo i fjor sommer at de stenger Olympiatoppen for utøvere som inngår samarbeid med utenlandske spillselskaper.

Betsafe har også MMA-fighter Emil Weber Meek i sitt team. Heller ikke han er tilknyttet Norges Idrettsforbund.

Dennis Olsen kjemper om seieren i EM i formel Renault 2.0, en rekrutteringsklasse til formel 1. Hvis han skulle vinne årets mesterskap, øker muligheten for at han kommer videre i stigen opp mot formel 1. Etter som han «allerede» er 18 år, haster det for østfoldingen. Det ble nylig kjent at hans tidligere konkurrent i gokart, Max Verstappen, bare 16 år gammel, har fått kontrakt med formel 1-teamet Toro Rosso neste sesong.

- For oss er det viktig å få sponsoravtaler av litt størrelse, sier faren Roy Espen Olsen til VG.

Dennis Olsen kjører det neste løpet i Budapest i tiden 13.-15.september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder