Lauda tilbake i Formel 1

Den tidligere verdensmesteren Niki Lauda er tilbake i Formel 1, som sjef for Jaguars motorsportsatsing.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

51-åringen har skrevet treårskontrakt, og han starter i jobben umiddelbart.

- Fra og med i dag er jeg ansvarlig for hele bilsportavdelingen. Jeg er ikke teamsjef i Formel 1, jeg har ansvar for alt sammen, sa han til det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Lauda solgte i fjor sitt flyselskap Lauda Air, selv om han beholder en mindre eierandel. Hans vennskap med Jaguar-sjefen Wolfgang Reitzle førte til at han lot seg overtale til å satse i motorsport igjen.

Vanskelig jobb

Jaguar kjøpte Stewart-laget for å gjøre comeback i Formel 1, men klarte bare å ta fire VM-poeng i fjor. Jackie Stewart trakk seg som sjef for satsingen.

Dessuten la føreren Johnny Herbert opp. Ved hjelp av førerne Eddie Irvine fra Nord-Irland og den tidligere testføreren Luciano Burti fra Brasil skal Lauda få resultatene som uteble i fjor. Han skal jobbe sammen med den tredoble indycarmesteren Bobby Rahal, som i fjor ble ansatt som teamsjef.

- Jeg kan ikke gjøre stort for å påvirke sesongen som kommer, men deretter kan vi rette opp feilene vi har gjort og legge fundamentet for suksess i den tredje sesongen, sier østerrikeren som er kjent for sin mentale styrke.

Mental styrke

Han tok den første av sine tre VM-titler i 1975, men ble fryktelig brannskadd i en ulykke på Nürburgring året etter. Han fikk den siste olje, men våknet opp etter fire døgn i koma og spurte «når kan jeg kjøre igjen? «.

42 dager senere gjorde han comeback, og tapte VM-tittelen med bare ett poeng da han måtte bryte årets siste løp. Året etter vant han VM igjen. Sin tredje tittel tok han i 1984, etter å ha tatt noen års pause fra bilsporten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder