IKKE BARE SOL: Petter Solberg, her fra en tidligere runde i årets rallycross, frykter for VM-tittelen. Foto:

Solberg disket - frykter for VM-tittelen

Petter Solberg ble diskvalifisert i annen kvalifiseringsrunde i VM-runden i rallycross i Riga. Det kan koste nordmannen dyrt.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Solberg kriger med Mattias Ekström om VM-tittelen og lå på annenplass bak svensken i sammendraget før helgens VM-runde i Latvia. I den annen kvalifiseringsrunden lørdag havnet de to i en tøff duell.

– Jeg hadde spor fem i begge heatene, og starten fra det sporet er dårlig. Det var umulig å ta ledelsen derifra, sier Solberg til NTB.

– Jeg hadde fight med Mattias Ekström i det siste heatet. Først passerte han meg og i neste sving tok jeg tilbake ledelsen. Verre var det etter at jeg kom ut fra alternativsporet. Først ble jeg påkjørt av Timmy Hansen, og etterpå ble jeg truffet av Ekström.

I ettertid bestemte juryen seg for å diskvalifisere Solberg. Team Solberg leverte protest, men denne ble ikke tatt til følge, skriver NRK.

– Det har ikke vært dømt på tilsvarende situasjoner tidligere. I verste fall avgjør dette hele VM, sier informasjonsansvarlig Per-Espen Løchen i Petter Solbergs team til kanalen.

Fikk du med deg? Solberg har reparert bilen for 850.000 siden monsterkrasjen

Null poeng

Diskvalifiseringen betyr at Solberg får null poeng i det som var kvalifiseringsrunde nummer to av fire. Dermed står en plass i finalen i fare.

– Han må han vinne begge de to heatene i morgen. Selv da er det fryktelig vanskelig å komme til finalen, og enda lenger til podium. For å vinne trenger man hjelp fra høyere makter, sier Løchen.

Solberg, som er regjerende mester, har ti poeng opp til Ekström i sammendraget. VM-runden i Latvia er nummer ti av tolv.

Slik ble Norge en stormakt i motorsport

Bakkerud leder

En nordmann som på sin side hadde dagen i Riga, var Andreas Bakkerud. Ford-føreren kjørte inn til nest beste tid i begge kvalifiseringsrundene lørdag og leder med 90 poeng.

Henholdsvis ett og to poeng bak ligger svenskene Timmy Hansen og Johan Kristoffersson som vant hver sin runde.

– Jeg er kjempefornøyd med kjøringen, selv om det ble andre plass i Q1 og Q2, sier Bakkerud til NTB.

De to siste kvalifiseringsrundene og finalen kjøres søndag. (NTB)

Les også: – Petter trodde han skulle dø.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder