Solberg viste klasse

(VG Nett) Petter Solberg har kjørt svært godt i Rally Kypros, men store problemer med bilen på 3. etappe har ødelagt mulighetene til en topplassering.

Artikkelen er over 18 år gammel

Solberg lå 7. plass sammenlagt selv om han hadde problemer med differensialen. Dette medførte at nordmannen ved fire anledninger kjørte av veien.

- Jeg har hatt en forferdelig start. Differensialen sluttet å virke midtveis på 1. etappe, og vi måtte gjennomføre 2. etappe med det samme problemet, forteller Solberg.

Halv fart

Feilen ble løst før 3. etappe, men problemene ble ikke mindre av den grunn.

- På denne etappen fikk vi problemer med koplingen mellom pedalene og motoren. Vi stoppet opp for å rette feilen, men kunne bare fortsette med halv fart, sier Solberg.

På grunn av problemene tapte Solberg nesten fire minutter, og selv om Subaru-teamet regner med å rette feilen før 4. etappe er håpet om en topplassering borte.

Synd for Solberg som startet dagen sterkt. Bare Colin McRae var raskere på 1. etappe - 6/10 sekund foran Solberg. Marcus Grönholm i Peugeot var drøyt to sekunder bak Solberg etter den første fartsetappen.

Estlandsk ledelse

På neste etappe gikk det ikke like fort for nordmannen. Han kjørte inn til den 5. beste tiden, hele 15 sekunder bak Markko Märtin i Ford. Grönholm kom inn fire sekunder bak Martin, mens McRae kjørte inn på den tredje raskeste tiden, seks sekunder bak Märtin.

Team-kameraten til Solberg, Tommi Mäkinen, presenterte seg også i toppen på den andre etappen. Finnen kjørte inn på plassen foran Solberg, ti sekunder bak Märtin.

På tredje etappe vant Märtin og overtok sammenlagtledelsen, men estlenderen mistet tetplassen etter ordinær kjøring på 4. etappe.

Solberg vant 4. etappe foran McRae og Francois Duval. På 5. etappe ble nordmannen nr. 3 - syv tideler bak Mäkinen og to tideler bak Grönholm.

På 6. etappe delte Solberg andreplassen med Märtin. De to var 2,8 sekunder bak Rae.

Etter seks etapper leder McRae 6,9 sekunder foran Grönholm og 145 sekunder foran Märtin. Solberg har i løpet av tre etapper klatret 30. til på 16. plass, og er nå tre minutter og 55,5 sekunder bak McRae. Uten problemene på 3. etappe ville Solberg muligens ha ledet VM-runden.

Brukket finger

Litt overraskende, og ganske imponerende er det at Ford-føreren McRae gjør det så bra. I mars brakk han fingeren, og i den forrige VM-runden i Katalonia måtte bilen bygges om for at han skulle kunne kjøre. Gearet måtte flyttes fra høyre side til venstre side for rattet. Nå er gearet tilbake på høyresiden igjen, og McRae er bedre selv om han fortsatt har litt trøbbel med fingeren.

- Benene har begynt å gro sammen igjen. Jeg begynner å få tilbake følelsen igjen, og når jeg kniper sammen neven kjenner jeg at det gjør vondt, sier McRae til AP.

Ford har vunnet de to siste gangene på Kypros, men denne gangen røk en av favorittene ut allerede på den første fartsetappen. Carlos Sainz fikk problemer med styrestaget, og måtte bryte.

Stillingen i Rally Kypros etter 1.dag (6 fartsetapper av 20):
1) Colin McRae, Storbritannia, Ford, 1t 27min 42,3sek
2) Marcus Grönholm, Finland, Peugeot, +6,9sek
3) MarkkoMärtin, Estland, Ford, +14,0
4) Francois Duval, Belgia, Ford, +17,9
5) Tommi Mäkinen, Finland, Subaru, +32,5
6) Kenneth Eriksson, Sverige, Skoda, +54,7
7) Freddy Loix, Belgia, Hyundai, +1min 6,0 sek
8) Harri Rovanperä, Finland, Peugeot, +1.08,3
16) Petter Solberg, Norge, Subaru, +3.55,5

Les også

 1. Solbergs gullsjanse i grus

  De neste fire VM-løpene i rally er Petter Solbergs store sjanse til å innfri årets mål: Seier i et VM-løp.

Flere artikler

 1. Syk Petter kjørte feil

 2. Solberg klatret

 3. Petter kjører for seier

 4. - Prøver bare å se kul ut

 5. Solberg på pallen

Fra andre aviser

 1. Løpet kjørt for Solberg

  Bergens Tidende
 2. Rally: Solberg leder Rally Tyrkia

  Fædrelandsvennen
 3. Trøbbel for Solberg

  Fædrelandsvennen
 4. Petter Solberg på tredje etter første dag

  Bergens Tidende
 5. Tre etappeseire til Solberg

  Aftenposten
 6. - Millimetre fra å kjøre ut

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no