RALLY-KLAR: Petter Solberg, her fotografert i årets rallycross-VM i Barcelona. Foto: Colin McMaster

Petter Solberg gjør comeback i rally-VM: – Jeg gleder meg som en unge

For første gang på seks år skal Petter Solberg (43) kjøre VM-runde i rally.

Artikkelen er over ett år gammel

Stedet er Spania, og det skjer i dagene 25.-28. oktober.

– Spania i 2012 var sist jeg kjørte et VM-løp, sier han til VG.

Fra 2013 skiftet han til rallycross, der han har tatt VM-gull både individuelt og i lag.

– Men denne sesongen har vært litt tung. Derfor gleder jeg meg veldig til å kjøre rally igjen. Det kiler i høyrefoten. Jeg gleder meg som en unge.

les også

Henning Solberg (45) tilbake med sensasjonell seier: – Knuste alle unggutta!

Med seg som kartleser tar han med seg Veronica Engan, som til daglig har den samme jobben for Petters sønn Oliver (16). Ettersom Oliver er så ung, er det også hun som kjører på de vanlige veiene mellom fartsprøvene.

– Det er moro å ha med seg norsk kartleser. Og så får hun mer erfaring å ta med seg når hun skal kjøre med Oliver, sier Petter Solberg. Han kjørte med waliseren Phil Mills i passasjersetet mesteparten av sin karriere.

Solberg skal kjøre en fullspekket VW R5-bil i Spania. En av arkitektene bak denne bilen er Solbergs nære venn FX Demaison.

les også

Her lærer Oliver Solberg (16) av to verdensmestere

– Spania er ekstra morsomt, fordi det går både på grus og asfalt, mener Petter Solberg.

R5-bilene går i klassen under superklassen, der Andreas Mikkelsen og Mads Østberg kjører. Det var i denne klassen at storebror Henning Solberg gjorde furore sist helg da han vant VM-rallyet i Tyrkia - og ble nummer seks totalt av samtlige med en bil som har atskillig mindre motorkraft enn bilene i den største klassen.

les også

Petter Solberg avslører helseproblemer – var nær ved å gi seg

– Muligheten til et comeback i VM med VW er unikt. Jeg er veldig glad jeg fikk dette tilbudet. Jeg prøvde Polo R5-bil i Sverige og hadde bare lyst til å kjøre og kjøre. Jeg gleder meg veldig, sier Petter Solberg.

– Petter Solberg er en ekte rally-legende. Hans lidenskap og profesjonalitet har vi lært å kjenne i rallycross-VM, sier sjefen for Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, i en epost til VG.

– Hans kjennetegn er at han alltid gir 110 prosent.

VW har også hentet inn Eric Camilli som gjestefører i VM-runden i Spania.

PS: Årets VM har ikke gått helt etter forventningene for de norske fargene. Andreas Mikkelsen ligger på delt 5. plass totalt så langt i 2018.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder