SJAMPANJEFEST: Mercedes-fører Lewis Hamilton hadde grunn til å sprette sjampanjen etter å ha sikret verdensmestertittelen i Austin, USA. Foto: CLIVE MASON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Hamilton ble verdensmester – nærmer seg Michael Schumacher

Lewis Hamilton sikret sin sjette VM-tittel i Formel 1 med andreplass bak lagkamerat Valtteri Bottas i USAs Grand Prix i Austin søndag.

Britens tredje strake VM-tittel gjør at han bare er en tittel fra rekorden til Michael Schumacher, som ble verdensmester sju ganger.

– Faren min fortalte meg da jeg var seks eller syv år at jeg aldri skulle gi opp. Det er familiens motto. Jeg vet ikke når det gjelder mesterskap, men som utøver føler jeg meg så bra som jeg kan være, sier Hamilton ifølge Formel 1s offisielle konto.

Hamilton ble mester med McLaren i 2008 og har nå vunnet fem ganger med Mercedes: I 2014, 2015, 2017, 2018 og 2019.

Hans lagkamerat Bottas var den eneste som kunne forsinke gullfesten. Finnen gjorde sin del av jobben ved å vinne løpet fra pole position, men med Bottas-seier trengte Hamilton bare å plassere seg blant de åtte første for å skaffe seg et uinntakelig forsprang.

Det hadde han små problemer med å klare. Fra femte beste startposisjon kjørte han seg umiddelbart opp til tredjeplass bak Bottas og Max Verstappen.

– Stor gratulasjon til Lewis. Jeg har alltids neste år, men han fortjener det, sier Bottas.

Ferrari-fører Charles Leclerc ble nummer fire, mens Alexander Albon ble nummer fem. Sebastian Vettel kjørte ut.

MESTER: Mercedes-fører Lewis Hamilton vant VM for sjette gang. Foto: PA Wire / PA Wire

Hamilton ledet etter at både Bottas og Red Bull-fører Verstappen var i depot for annen gang.

Selv hadde Mercedes en strategi for Hamilton med bare ett depotbesøk. På friske dekk tok Bottas ham igjen og passerte ham på den 52. av de 56 rundene, men Hamilton hadde ikke problemer med å kjøre inn til 2.-plass.

To løp står igjen i sesongen, men ingen kan nekte Lewis Hamilton nok en VM-tittel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder