FULL STOPP: Ingen vet når formel 1-sirkuset kan starte igjen. Bildet er fra løpet i Monaco i fjor, med britenes verdensmester Lewis Hamilton i tet. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Formel 1-stopp: Lager smittevernutstyr

Italienske Ferrari og en rekke britiske lag i formel 1-sirkuset har etter corona-bremsen gått over til å «mekke» smittevernutstyr.

 • Øystein Jarlsbo
 • Christina Paulos Syversen

– Formel 1 har en unik kompetanse og kan raskt bidra når det gjelder tekniske utfordringer, samt sørge for innhold og kunnskap i kampen som allerede er påbegynt hos maskinindustrien, skriver formel 1-ledelsen i en uttalelse angående sportens krisehjelp.

Syv av formel 1 sine 10 såkalte team har base i Storbritannia, som er hardt rammet av virusutbruddet. Ifølge BBC vil behovet for respiratorer være enormt de neste månedene. For øyeblikket er denne typen utstyr mangelvare. McLaren, Mercedes, Racing Point, Haas, Red Bull, Renault og Williams skal ha gått sammen om å bistå i produksjonen av apparatene som sårt trengs, ifølge ESPN.

Tiltaket er kalt «Project Pitlane».

Agnelli-familien, som er hovedeiere av Ferrari og Fiat, skjenket 120 millioner til italienske myndigheter i kampen mot corona-viruset i Italia, der dødsraten for smittede er veldig høy.

Den har også gått til innkjøp av et et hundretall ventilatorer og stilt til rådighet biler og andre transportmidler som skal hjelpe til med å distribuere mat og medisiner.

Formel 1 er ikke alene i idrettsverden alene om å omstille seg fra å tenke sport til å tenke nødhjelp. Iker Martinéz (42) vant OL-gull i seiling i Athen for 16 år siden og sølvmedaljen i Beijing-OL 2008. Etter å ha blitt tatt i juks og risikert utestengelse fra 2020-OL (nå 2021-OL), ifølge Seilmagasinet, har han nå begynt å sy munnbind i stedet for seil på sin symaskin.

New Balance, produsenten av av løpeskoen Norges korthekkhåp Isabelle Pedersen bruker, har også startet coronaproduksjon - av munnbind. Utstyrsprodusenten har også donert 20 millioner kroner til forskjellige institusjoner over hele verden til bekjempelse av coronaviruset og sykdommen covid-19.

For tre dager siden publisert firmaet en melding på Instagram med beskjed om at de vil utvide produksjonen av munnbind til flere av sine fabrikker, ifølge Runners’s World.

Baseballindustrien har hektet seg på:

Fra før er det kjent at Bauer, som vanligvis produserer ishockeyutstyr, har gått over til å lage heldekkende ansiktsmasker, lignende den blant andre Norges eneste NHL-spiller Mats Zuccarello (32) bruker i kamp.

les også

Utstyrsgigant satser nytt: Kaster seg inn i coronakampen

Ps! Hittil er de seks første planlagte Diamond League-stevnene i friidrett utsatt. NHL-sesongen kan kanskje avsluttes i august, ifølge de siste meldingene fra ishockeyligaen i Canada og USA. Formel 1 har avlyst Monaco-løpet i mai og ytterligere seks løp er innstilt. Ifølge Ferrari-sjefen Mattia Binotto kan «inneværende» sesong vare til januar neste år - hvis den kommer i gang i sommer.

Mer om

 1. Coronaviruset internasjonalt
 2. Formel 1
 3. Isabelle Pedersen
 4. Mats Zuccarello
 5. NHL

Flere artikler

 1. Dennis Hauger (17) hasteflytter til England for å følge strengt corona-regime

 2. Pluss content

  Carlos Sainz jr.: Ferraris nye matador

 3. Kollisjonsputer og setekjøling blir til smittevernutstyr

 4. Stadig flere land innfører maske-plikt - Trump anbefaler skjerf

 5. Ferrari-fadese i Østerrike: Leclerc og Vettel krasjet i hverandre i andre sving

Fra andre aviser

 1. Denne livreddende masken er produsert av ingeniørene bak verdens raskeste racerbil

  Bergens Tidende
 2. Flere endringer i formel 1-sirkuset: Ferrari et av flere lag som bytter sjåfør

  Bergens Tidende
 3. Denne livreddende masken er produsert av ingeniørene bak verdens raskeste racerbil

  Fædrelandsvennen
 4. Den hemmelige avtalen skapte sinne. Nå kommer Ferraris mektige sjef med en innrømmelse.

  Bergens Tidende
 5. Han er Formel 1-historiens eneste svarte fører. Nå har Lewis Hamilton fått nok.

  Aftenposten
 6. Han er Formel 1-historiens eneste svarte fører. Nå har Lewis Hamilton fått nok.

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder