Her ender estlenderne rallyet i sjøen

Føreren etter uhellet: – Fantastisk å overleve

MOTORSPORT

Bilen forsvant i mørk og dyp innsjø

Estiske Ott Tänak åpnet setebeltene og reddet seg selv og kartleser Raigo Mõlder fra innsjøen i Mexico.

Publisert: Oppdatert: 07.03.15 12:12

De dramatiske bildene fra fartsprøven viser at Tänak mister kontrollen over bilen og ender i sjøen. Sekunder senere åpner både føreren og kartleseren døren og forlater den synkende bilen. Like etter har den forsvunnet under vann mens Tänak og Mõlder svømmer inn på trygg grunn.

– Jeg åpnet setebeltene og like etter at jeg hadde åpnet døren, var bilen full av vann. Den sank innen kort tid, sier Ott Tänak til World Rally Championships nettside.

I det pågående rallyet i Mexico henger både Mads Østberg og Andreas Mikkelsen godt med i teten. Norges to representanter er på tredje- og fjerdeplass, rundt halvminuttet bak ledende Sebastien Ogier etter 10 av 21 fartsprøver.

Gir seg selv skylden

For Ott Tänak og Raigo Mõlder er ikke plassering i rallyet lenger like viktig.

– Når du ligger i en sjø og føler du kjemper for livet ditt, er det fantastisk når du skjønner at du kommer til å overleve, sier Tänak.

Han gir seg selv skylden for at bilen, en Ford Fiesta RS, havnet ut av veien, ned skrenten og i vannet. Heldigvis for Tänak og Mõlder klarte de å få opp begge dørene og komme seg ut innen bilen sank.

Finner ikke bilen

For selv om det var tilskuere som fikk filmet hendelsen, var de ifølge rally-føreren for langt unna til å kunne hjelpe til.

Oppdatert: Tanaks bil ble etter hvert funnet og reparert av M-Sport-teamet hans. Lørdag starter han og Mõlder på 29. plass sammenlagt, 55 minutter bak ledende Ogier, i Rally Mexico.

– Det var skremmende da jeg klatret ut av bilen. Jeg var fortsatt koblet til intercomen i bilen og den var vanskelig å koble fra, så den dro meg under vannet. Det var en jævlig følelse, men heldigvis hadde jeg nok kraft til å få den ut. Noen sekunder senere var bilen borte, sier Tänak.

Her kan du lese mer om