HYTTELYKKE: Michael Schumachers hytte på Trysil, der han unslapp fotografer og sa han fant styrken til å vinne billøp. Bildet til høyre viser ham på fotballbanen i Nybergsund. FOTO: GEIR OLSEN og LARS ERIK SKREFSRUD
HYTTELYKKE: Michael Schumachers hytte på Trysil, der han unslapp fotografer og sa han fant styrken til å vinne billøp. Bildet til høyre viser ham på fotballbanen i Nybergsund. FOTO: GEIR OLSEN og LARS ERIK SKREFSRUD

Trysil var Schumachers andre hjem: - Alle her krysser fingrene for ham

Publisert: Oppdatert: 30.12.13 15:36
MOTORSPORT

I Nybergsund er Michael Schumacher kanskje best kjent som fotballspiller. Bygda sørger over nyheten om superstjernens alvorlige ulykke.

Samtidig som Schumacher på midten av 90-tallet for første gang knuste hele verdenseliten i Formel 1, bygde han seg et hyttepalass på 600 kvadratmeter i Trysil.

Kort tid senere tok folkene hans kontakt med det lokale fotballaget Nybergsund.

- Han var en enorm, internasjonal stjerne. Men da han dukket

opp hos oss, så var det ingen forskjell på ham og de andre på treningen, forteller lagleder Svein Skarpmo til VG.

Bakgrunn: Schumacher hasteoperert etter alvorlig skiulykke

- Schumacher sto på rett linje med de andre og sprang rundt kjeglene han fikk beskjed om. Det var utrolig å ha ham med. Ingen stjernenykker på noen som helst måte. Han var med i omtrent en måned hver eneste vinter. Da trente vi oftere enn vanlig, og det var ikke akkurat vanskelig å få resten av laget til å møte.

- Kraft til seierne

I 2001 hadde Schumacher nettopp blitt verdensmester for andre år på rad. Han vant også de neste tre årene. Til Motorsport Magazin omtalte sjåføren Norge som en del av seiersoppskriften.
- Her, i ensomheten, henter jeg kraften til seierne mine, sa han.

- Jeg trenger et sted der jeg finner roen. Fordelen der er at paparazziene mister lysten i 25 minusgrader.

VGTV: På dette sykehuset ligger Schumacher: - Tilstand er kritisk

I 2001 tilbrakte han og familien tre måneder i Trysil. Noen av premiepengene kom da også Nybergsund til gode. Bygda fikk samme år sin egen treningshall.

- Vi hadde nok ikke fått bygd den uten ham. Han var veldig raus på det prosjektet, men så hadde han nok lyst til å trene inne selv, også. Samme kveld som verktøyet ble rullet ut av hallen, 22. desember, så sto Schumacher og noen tyske kompiser klare til å gå inn og trene, sier Skarpmo.

- Hvor god var han egentlig i fotball?

- Han var treningsnarkoman og definitivt en habil fotballspiller. Jeg vil si at han var en god tredjedivisjonsspiller, svarer laglederen.

Sportsbloggen: Ingen har vært i nærheten av Schumacher

- Ufattelig

Schumacher eier fortsatt hytta i Trysil, men har ikke vært aktiv i bygda siden rundt 2005. Da bygde han ny hytte i Courchevel i de franske vinteralpene.

Det var på skiferie i Meribel at superstjernen på søndag falt og skadet seg alvorlig da han slo hodet i en stein.

Schumacher ble hasteoperert og skal etter det ha ligget i koma. Verdenspressen og fans venter mandag på nyheter om tilstanden hans på Universitetssykehuset i Grenoble.

- Vi vet ikke hvordan utfallet vil bli ennå. Han er i en kritisk tilstand og vi kan si at han kjemper for livet. Vi bedømmer han til å være i en veldig alvorlig tilstand, sa en talsmann for sykehuset på formiddagen.

- Det ufattelig trist, dette, sier Skarpmo.

- Han er en fantastisk mann og idrettsutøver. Dette er det alle

snakker om i Nybergsund nå. Det er så rart at man driver med risikosport i så mange år, og så blir man alvorlig skadet på skiferie. Alle krysser fingrene for ham.

- Harding

En annen nordmann som har tilbrakt mye tid med Schumacher er rally-legende Petter Solberg. Han sier til VG at han håper og tror at venner kommer seg etter ulykken.

- Jeg fikk vite det rett etter ulykken i går. Det er tragisk det som har skjedd, sier Solberg til VG på telefon fra Dubai.

- Han er en harding og kommer seg igjennom dette. Han er godt trent, og det hjelper betraktelig.