Fra det øyeblikket han kom i mål var det fullstendig kaos. Kona Pernilla Solberg kom løpende til og kastet seg rundt halsen på sin ektemann. Deretter løp Petter opp til en gruppe med norske fans, hoppet opp på gjerdet og ropte av full hals med det norske flagget i hånden.

Kaos med rabiat Petter

MARGAME PARK (VG Nett) Fullstendig rabiat løp Petter Solberg rundt i målområdet i Margam Park og klemte på alle han kom over.

Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Det største jeg har opplevd

Etter den obligatoriske champagnesprutingen klarte han å stotre frem noen ord.

- Dette er det største jeg har opplevd etter min sønn Oliver. Det er så mange jeg vil takke. Stoebror Henning, Pernilla, foreldrene mine, fansen. Ingenting av dette hadde vært mulig uten dem, gliste Petter.

Han innrømmet at han var så lykkelig at han ikke helt visste hva han sa.

- Det jeg sier nå, må dere jekke ned ti prosent. Jeg klarer ikke å tenke normalt.

Gjennom hele helgen har han virket merkelig rolig og avbalansert med tanke på hva som sto på spill. Etter å ha kommet i mål innrømmet han å ha vært mer spent enn det han har gitt uttrykk for. Derfor var det mange kilo som ble løftet av hans skuldre idet bilen passerte mållinjen.

Da han var i ferd med å forlate målområdet for å kjøre ned til Cardiff der han mottok VM-pokalen, kom teamsjef David Lapworth og Petters sjefsingeniør Pierre Genon for å gratulere. Hovedpersonen hoppet dem begge og sekunder etter lå alle tre i haug oppå hverandre på bakken. Da de etter hvert fikk stablet seg på beina, sa Petter til sin sjef:

- Jeg har mest lyst til å kysse deg nå.

Det ble med en klem fra Norges første verdensmester i rally.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder