MOTORSPORTVENN: Philippe Streiff (innfeldt) snakket med media da han hadde besøkt Michael Schumacher på sykeshuset i januar i år. Nå har han på nytt uttalt seg om den tidligere formel 1-kollegaens helsetilstand. Foto:Emmanuel Foudrot og Yasuyoshi Chiba,Reuters og AFP

Hevder Schumacher er lam, ikke kan prate og har dårlig hukommelse

Tidligere formel 1-fører Michael Schumacher (45) skal ifølge
kameraten, og tidligere kollega Philippe Streiff (59), fortsatt være tungt preget av skiulykken som rammet ham for snart ett år siden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Familien og apparatet rundt Schumacher har vært veldig tilbakeholdne med informasjon rundt 45-åringens helse etter skiulykken som rammet ham 29. desember i fjor.

Han våknet fra koma etter seks måneder, og har siden da gjort stadige, men små, fremskritt.

Nå kommer Streiff med opplysninger om vennens tøffe hverdag:

- Han blir bedre, men alt er relativt. Det er veldig vanskelig. Han kan ikke prate, og som meg sitter han lammet i en rullestol, sier Streiff til fransk radio ifølge flere internasjonale medier.

Streiff var også aktiv formel 1-fører helt til han ble skadet under et testløp i Brasil i 1989. Siden da har han vært lenket til rullestolen.

- Han har hukommelsesproblemer og taleproblemer, forteller Streiff om Schumacher.

59-åringen besøkte Schumacher på sykehuset i Grenoble i januar. Da fikk «Schummi» intensivbehandling og lå fortsatt i koma.

Schumachers agent, Sabine Kehm, ønsker ikke å kommentere Streiffs ferske uttalelser om tyskerens helsetilstand. Hun understreker at Streiffs uttalelser må stå for hans regning.

SKIENTUSIAST: Michael Schumacher har vært en meget ivrig skikjører opp igjennom årene. Her er han i alpintanlegget i italienske Madonna di Campiglio i 2004. Foto:,

- Han har ikke vært i kontakt med oss, sier Kehm.

Behandles hjemme

I juni ble Schumacher flyttet til Lausanne-sykehuset i Sveits, og nå bor superstjernen hjemme på gården ved Geneve-sjøen i Sveits sammen med kona Corinna Betsch og deres to barn.

Der kjemper han en tøff kamp for å bedre sin helsetilstand, og ifølge tidligere rapporter skal han ha et team på 15 eksperter som jobber hjemme hos ham.

Schumachers nære venn Jean Todt fortalte i oktober om sitt besøk hos Schumacher-familien, og var veldig optimistisk.

- Vi kan anta at Schumacher kan leve et relativt normalt liv innen kort tid, sa franskmannen, som var sjef for Ferrari-stallen den gang Schumacher var deres store stjerne. Todt er nå president i det internasjonale bilsportsforbundet.

Schumacher ble verdensmester i formel 1 hele syv ganger, og er en av tidenes aller største motorsportutøvere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder