MOTORSPORTVENN: Philippe Streiff (innfeldt) snakket med media da han hadde besøkt Michael Schumacher på sykeshuset i januar i år. Nå har han på nytt uttalt seg om den tidligere formel 1-kollegaens helsetilstand.
MOTORSPORTVENN: Philippe Streiff (innfeldt) snakket med media da han hadde besøkt Michael Schumacher på sykeshuset i januar i år. Nå har han på nytt uttalt seg om den tidligere formel 1-kollegaens helsetilstand. Foto:Emmanuel Foudrot og Yasuyoshi Chiba,Reuters og AFP

Hevder Schumacher er lam, ikke kan prate og har dårlig hukommelse

MOTORSPORT

Tidligere formel 1-fører Michael Schumacher (45) skal ifølge
kameraten, og tidligere kollega Philippe Streiff (59), fortsatt være tungt preget av skiulykken som rammet ham for snart ett år siden.

Publisert: Oppdatert: 19.11.14 23:42

Familien og apparatet rundt Schumacher har vært veldig tilbakeholdne med informasjon rundt 45-åringens helse etter skiulykken som rammet ham 29. desember i fjor.

Han våknet fra koma etter seks måneder, og har siden da gjort stadige, men små, fremskritt.

Nå kommer Streiff med opplysninger om vennens tøffe hverdag:

- Han blir bedre, men alt er relativt. Det er veldig vanskelig. Han kan ikke prate, og som meg sitter han lammet i en rullestol, sier Streiff til fransk radio ifølge flere internasjonale medier.

Streiff var også aktiv formel 1-fører helt til han ble skadet under et testløp i Brasil i 1989. Siden da har han vært lenket til rullestolen.

- Han har hukommelsesproblemer og taleproblemer, forteller Streiff om Schumacher.

59-åringen besøkte Schumacher på sykehuset i Grenoble i januar. Da fikk «Schummi» intensivbehandling og lå fortsatt i koma.

Schumachers agent, Sabine Kehm, ønsker ikke å kommentere Streiffs ferske uttalelser om tyskerens helsetilstand. Hun understreker at Streiffs uttalelser må stå for hans regning.

- Han har ikke vært i kontakt med oss, sier Kehm.

Behandles hjemme

I juni ble Schumacher flyttet til Lausanne-sykehuset i Sveits, og nå bor superstjernen hjemme på gården ved Geneve-sjøen i Sveits sammen med kona Corinna Betsch og deres to barn.

Der kjemper han en tøff kamp for å bedre sin helsetilstand, og ifølge tidligere rapporter skal han ha et team på 15 eksperter som jobber hjemme hos ham.

Schumachers nære venn Jean Todt fortalte i oktober om sitt besøk hos Schumacher-familien, og var veldig optimistisk.

- Vi kan anta at Schumacher kan leve et relativt normalt liv innen kort tid, sa franskmannen, som var sjef for Ferrari-stallen den gang Schumacher var deres store stjerne. Todt er nå president i det internasjonale bilsportsforbundet.

Schumacher ble verdensmester i formel 1 hele syv ganger, og er en av tidenes aller største motorsportutøvere.

Her kan du lese mer om