SMELL: Petter Solberg ble påkjørt etter å ha passert målstreken under løpet i Canada. Foto: PSRX

Petter Solberg til sykehus etter krasj

Pressekontakten: – Petter er fryktelig banket opp

Petter Solberg ble kjørt til sykehus etter at bilen hans ble påkjørt rett bakfra etter målgang i VM-runden i rallycross i Canada.

– Jeg fikk akkurat tilbakemelding fra sykehuset. Det er ikke noen brudd eller frakturer av noe slag. Det er godt nytt. Men Petter er fryktelig banket opp. Han er i store smerter. De holder akkurat på å sjekke indre organer. Det har vært vanvittige krefter i sving, og det var en påkjørsel i 150 km/t, opplyser Solbergs pressekontakt Per-Espen Løchen til VG ved 23.30-tiden søndag.

Han legger til:

– Rent medisinsk har det gått sånn tålig, men bilen er totalhavarert. Der får vi en utfordring sportslig med tanke på mesterskapet. Men vi må se litt stort på det, og glemme det sportslige. Vi tenker ikke på bilen.

Det var NRK som først meldte om saken.

Det var Anton Marklund som kjørte i Solberg etter målgang. Solbergs bil skal ha blitt totalvraket i kræsjen.

– Marklund er veldig lei seg og helt sjokkert. Bremsene hans fungerte ikke, opplyser Per-Espen Løchen til NRK.

LES OGSÅ: Petter Solberg overtar ledelsen i VM

– Marklund løpte rett bort til Petter for å snakke med ham. Petter hadde vært ved bevissthet, men han hadde klaget over sterke smerter i ryggen, forteller pressekontakten videre.

TIL SYKEHUS: Petter Solberg er sendt til sykehus etter at bilen hans ble påkjørt bakfra under VM-runden i Canada. Foto: Colin Mcmaster

Overtar ledelsen i VM

Etter å ha vært suveren tidligere denne helgen, kom Petter Solberg veldig dårlig ut i finalen i Canada. Andreas Bakkerud derimot imponerte nok en gang og var nær sin tredje seier på rad.

Vant gjorde imidlertid svenske Timmy Hansen, med Bakkerud som nummer to og Solberg på 5. plass.

Solberg lå fem poeng bak svenske Mattias Ekström foran helgens VM-runde.

Ekström fikk punktering og ble sist i sin semifinale, mens Solberg vant sin semifinale. Med de spesielle poengreglene i rallycross-VM der alle omgangene teller, betyr det at Solberg tok et skikkelig jafs på svensken. Nordmannen ligger nå fire poeng foran Mattias Ekström.

Solberg har 161 poeng mot Ekströms 157. Andreas Bakkerud er nummer tre med 132 poeng. Fem VM-runder gjenstår før avslutningen i Argentina i slutten av november.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder