Hovedinnhold

Solberg om vennen Schumacher:

- Han er en harding og kommer seg igjennom dette

TRAGISK: Petter Solberg krysser fingrene for at det går bra med Michael Schumacher etter den tragiske skiulykken søndag. Her et bilde av Schumacher fra 2004. Foto: AFP/NTB Scanpix
TRAGISK: Petter Solberg krysser fingrene for at det går bra med Michael Schumacher etter den tragiske skiulykken søndag. Her et bilde av Schumacher fra 2004. Foto: AFP/NTB Scanpix
Formel 1-legenden Michael Schumacher (44) kjemper for livet etter en alvorlig skiulykke søndag. Petter Solberg håper og tror kompisen kommer seg igjennom dette.

Michael Schumacher

  • Født: 3. januar 1969 i Hürth-Hermülheim, Tyskland
  • Sivilstand: Gift med Corinna, to barn (Gina-Maria og Mick)
  • Tidligere team: Jordan, Benetton, Ferrari, Mercedes
  • Formel 1-debut: 25. august 1991
  • Grand Prix-seire: 91
  • VM-titler: 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) Kilde: NTB

- Jeg fikk vite det rett etter ulykken i går. Det er tragisk det som har skjedd, sier Solberg til VG på telefon fra Dubai.

De to verdensmesterne, i henholdsvis rally og formel 1, har tilbrakt mye tid sammen i Monaco, og nyheten søndag rystet Solberg.

- Han er veldig god til å stå på ski, og har gjort det mye. Vi må bare krysse fingrene for at dette går bra, fortsetter Solberg.

Schumacher skal ha pådratt seg hjerneblødning i et alvorlig fall da han sto på ski sammen med sin 14 år gamle sønn i Meribel i de franske alper søndag formiddag.

Sykehuset holder pressekonferanse

Universitetssykehuset i Grenoble sendte søndag kveld ut en pressemelding der det sto at de omgående gjennomgikk et nevrokirurgisk inngrep i hodet.

Ifølge flere store internasjonale medier ble han operert for andre gang i løpet av natten.

Tilstanden hans er fremdeles kritisk, og den tidligere formel 1-kongen lå i koma.

KOMPISER: Petter Solberg poserer sammen med Michael Schumacher etter at han ble verdensmester i 2003. Foto: AFP
KOMPISER: Petter Solberg poserer sammen med Michael Schumacher etter at han ble verdensmester i 2003. Foto: AFP

- Han er en harding og kommer seg igjennom dette. Han er godt trent, og det hjelper betraktelig, kommenterer Solberg.

Klokken 11 mandag formiddag holder sykehuset en pressekonferanse hvor de vil oppdatere verdenspressen om tilstanden til Schumacher.

- Det siste jeg hørte var at han lå i koma. Det er på alle nyhetene her i Dubai også, vi får bare følge med og håpe på det beste, kommenterer Solberg.

- Veldig trist

- Jeg er sjokkert over nyhetene om Schumacher. Det er veldig trist, og jeg håper bare at det vil gå bra, sier Viasat-kommentator Atle Gulbrandsen, som har intervjuet Schumacher.

- Selv om Vettel dominerer formel 1 nå, så er det Schumacher som er den største, sier motorsportseksperten.

Schumacher tok i alt syv VM-titler i sin karriere, først to for Benetton-teamet, så fem strake for Ferrari i årene 2000 til 2004.

Ulykken i går inntraff på 2983 meters høyde i et kryss mellom to bakker. Klokken var mellom 11 og 11.15 og han ble umiddelbart fløyet til sykehus.

Alpinanlegget der ulykken skjedde ligger ikke langt fra Schumachers feriested i Courchevel. Feriestedet kjøpte Schumacher i 2006. Han bor til daglig i Sveits med kona Corinna og deres barn.

Den 44 år gamle tyskeren la opp som Formel 1-sjåfør etter 2012-sesongen.

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport