Hovedinnhold

Energidrikk kjøper hele rally-VM

NY PROMOTOR: Red Bull blir rallysirkusets nye promotor fra og med 2013. Foto: Afp
NY PROMOTOR: Red Bull blir rallysirkusets nye promotor fra og med 2013. Foto: Afp
(VG) Alt tyder på at Red Bull kjøper rally-VM fra 2013.

Etter at den forrige promotoren gikk konkurs ved årsskiftet har verdensmesterskapet hatt en turbulent tid.

- Det er viktig at det kommer på plass en ny promotor. Rally-VM lider av at det ikke er i orden, sier Hallgeir Raknerud, generalsekretær i bilsportsforbundet.

- Hvilket selskap dette blir kjenner jeg ikke til, men jeg regner med at avgjørelsen blir tatt ganske snart.

Raknerud ser energidrikk-produsenten som en profesjonell aktør.

- Positivt

Den norske rallystjernen Mads Østberg er helt enig:

- Ryktene har gått lenge om at Red Bull skal overta, og det er jeg positiv til. Et selskap som Red Bull har styrke til å gjøre noe bra ut av rally-VM, mener Ford-føreren.

- Jeg er veldig glad om det skulle løse seg på denne måten.

Også Petter Solberg mener dette er bra for sporten.

- Jeg har tro på at Red Bull kan få fart i rally-VM, sier Petter Solberg og innrømmer at mesterskapet sliter med dårlig profilering om dagen.

Det er motorsportsbibelen Autosport som melder at Red Bull allerede er valgt. Det handler om energidrikkselskapets mediedel.

- Når Red Bull gjør noe, så gjør de det ordentlig, mener Citroën-sjefen Yves Matton, og tror at det østerrikske selskapet vil være bra for rallysporten.

Store summer

Hvis Red Bull kjøper rally-VM, får de samme posisjon som Bernie Ecclestone har hatt i formel 1. Det betyr at de kjøper alle de kommersielle rettighetene til mesterskapet og selger så sponsorpakker, tv-rettigheter, osv.

Red Bull bruker enorme summer på motorsport, blant annet gjennom å eie flere formel 1-team. Den regjerende verdensmesteren Sebastian Vettel kjører for Red Bull-teamet. Også i rally er selskapet sterkt inne som sponsor for Sebastien Loeb og Citroën-teamet. Flere norske motorsportsstjerner har også vært tilknyttet selskapet, og go-kart-føreren Dennis Olsen fikk nylig kontrakt som «lærling» til Red Bulls formel 1-team.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport