Hovedinnhold

- Jeg begynte å gråte da han gikk i bakken

Villa sørger over død FMX-venn

(VG Nett) En av André Villas aller nærmeste FMX-kamerater døde tirsdag formiddag etter et stygt fall før helgen.

Jeremy Lusk landet på hodet da han mistet kontrollen under et spektakulært hopp i en konkurranse i Costa Rica på torsdag. I dag døde han av komplikasjonene etter det harde møtet med bakken.

VGTV:Motocross-stjerne døde etter skrekkfall

- Dette var skikkelig tungt. Det er dessverre en del av sporten, men det er synd slike ting skjer, sier André Villa til VG Nett.

Trente sammen

KONKURRENTER: André Villa (venstre) hang oftest med kompisen Jeremy Lusk (høyre) da de to var ute og konkurrerte. Foto: andrevilla.com
KONKURRENTER: André Villa (venstre) hang oftest med kompisen Jeremy Lusk (høyre) da de to var ute og konkurrerte. Foto: andrevilla.com

Han var en nær venn av Lusk og hans kone Lauren, og er svært preget av det som har skjedd. Amerikaneren hadde besøkt Villa hjemme i Spania mange ganger. Da trente de to FMX-stjernene også sammen på Villas hjemmelagde bane.

De to hang også sammen når de var ute og konkurrerte.

- Det er fryktelig tøft å miste ham. Han var en rolig fyr, og verdens snilleste person. Man trengte ikke engang å snakke med ham, man bare følte varmen hans, forteller Villa.

Den norske FMX-stjernen hadde hadde en dårlig følelse allerede før han hørte om Lusks ulykke.

- Jeg klarte ikke å gjøre noen ting torsdag kveld. Jeg følte at noe var galt, sier Villa.

MISTET NÆR VENN: André Villa sørger over kameratens bortgang. Foto:
MISTET NÆR VENN: André Villa sørger over kameratens bortgang. Foto:

Han fikk det også fryktelig tungt da han fikk se kameratens fall på video.

- Da han gikk i bakken begynte jeg å gråte, forteller han.

- Kjører for Jeremy

André Villa skadet seg også stygt i september. Han brakk begge beina i leggen da han måtte kaste seg av sykkelen under et fall i Polen. Nå er han skadefri, og endelig tilbake på sykkelen.

VGTV:Se Villas fall her!

Allerede i dag reiser han til Norge, for å holde oppvisning under Rally Norway. Men han synes det er fryktelig vanskelig å konsentrere seg om FMX etter det som har skjedd.

Da han trente i går klarte han ikke å tenke på annet enn kameratens skjebne. Dermed fikk han lite til å stemme. Etter hvert bestemte han seg for å bruke tankene på Lusk til noe konstruktivt.

- Nå skal jeg kjøre for Jeremy, sier André Villa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport