Hovedinnhold

Andre Villa fløy 15 meter - krasjlandet blant publikum

* Fem tilskuere endte på sykehus
* Villa pådro seg hjernerystelse

OPS! André Villa mistet kontrollen under X-fighters-konkurransen i London lørdag kveld og landet ute blant publikum. Foto: Red Bull
OPS! André Villa mistet kontrollen under X-fighters-konkurransen i London lørdag kveld og landet ute blant publikum. Foto: Red Bull
(VG Nett) Fem tilskuere måtte på sykehus etter at André Villa (28) mistet kontrollen over motorsykkelen og landet inne i folkemengden i London lørdag kveld.

FMX-stjernen Andre Villa landet inne blant publikum under gårsdagens X-fighters-konkurranse i London. Det var under trening før selve konkurransen at den norske motorsykkelakrobaten mistet kontrollen og forsvant inn på tribunen.

Se YouTube-klippet nederst i artikkelen!

Villa har vært i en rekke spektakulære krasjer opp gjennom årene, men det som skjedde i London er noe selv FMX-fantastene sjelden opplever.

VGD:Diskuter motorsport her!

- Jeg fløy 15 meter gjennom luften. Jeg måtte ta i litt ekstra da jeg hoppet fra sykkelen for å komme over gjerdet som beskyttet tilskuerne. Det kunne gått dårlig med meg hvis jeg hadde truffet det gjerdet, sier Villa til VG Nett.

- Tilskuerne tok av noe for fallet, men jeg fikk meg likevel en solid smell. Det ble hjernerystelse, stiv nakke og litt vondt i ryggen, legger han til.

VGTV:Se André Villa øve på triks i Spania

28-åringen forteller at fem av tilskuerne måtte på sykehus etter uhellet. Villa er glad han rakk å kaste motorsykkelen utenfor gjerdet slik at den ikke havnet blant publikum.

Les også:Her går det galt for André Villa

- To av dem måtte ut på båre. Det har gått bra med alle sammen, men en av dem måtte være til observasjon over natten på sykehus, og jeg har truffet henne i dag, forteller Villa.

- Har du noengang opplevd noe liknende?

- Nei, jeg har vært med på mye, men aldri noe liknende. Jeg har heller aldri sett noe tilsvarende skje med andre FMX-førere.

André Villa kunne ikke fortsette konkurransen etter smellen, og endte til slutt som nummer ni i London. Han leder imidlertid X-fighters-serien sammenlagt da én konkurranse gjenstår i Roma i oktober, og Villa sikter stadig mot sammenlagtseieren.

Les også:André Villa flytter til USA

- Heldigvis er det slik at jeg kan stryke det dårligste resultatet. Da håper jeg nienedeplassen her i London kan fjernes, sier Villa.

Villas uhell i London kan sees 18 sekunder ut i YouTube-klippet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Motorsport

Se neste 5 fra Motorsport