Hovedinnhold

Misfornøyd rekordsetter

LANDSLAGETS STØRSTE STJERNE: Alexander Dale Oen, her fotografert under EM i fjor. Foto: Scanpix
LANDSLAGETS STØRSTE STJERNE: Alexander Dale Oen, her fotografert under EM i fjor. Foto: Scanpix
Etter å ha satt to nordiske rekorder, går en misfornøyd Alexander Dale Oen (21) til dagens EM-finale i svømming i full forvissning om at han kan enda bedre.

- Jeg var for passiv, nølte for mye før jeg satte inn støtet mot slutten og skulle ha kjørt enda hardere fra 50 til 75 meter, forklarte bronsevinneren fra kortbane-VM etter semifinalen på 100 m brystsvømming.

- I finalen kan alt skje, Alexander er opplagt i kjempeform og han har mye mer å gå på, fastslår sportssjef Petter Løvberg foran kveldens finale.

- Betyr det at han bryter nye grenser?

- Gutten er i alle fall i stand til å klare det. Han har tidligere vist evnen til å få fram sitt aller beste når det gjelder. Selvfølgelig kan han gå i fellen med å bli overivrig. Men siden gjennombruddet med 7.-plassen under VM i Montreal 25. juli i fjor, har han vært i samtlige internasjonale finaler og har opparbeidet seg verdifull rutine.

Da Oen kastet seg ut i Budapest-bassenget i går morges, hadde den nordiske rekorden på 100 meter brystsvømming tiden 1.01,17. Da Alexander hadde gjort unna innslaget, sto han med den nest beste tiden i forsøket med 1.00,90. Litt senere på dagen hadde han svømt under gjeldende rekord for andre gang med 1.01,11, som ble 6. beste tid i semifinalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport