Hovedinnhold

Spanske kilder: Kan få startlønn på 20 millioner

** Spiller reservelagsfotball ut sesongen etter Zidane-samtale
** Flytter til Madrid så raskt som mulig

MADRID/OSLO (VG) Martin Ødegaard (16) skal ha blitt overtalt av Zinedine Zidane til å satse på Real Madrid.

16-åringen kan få en startlønn på 20 millioner kroner i den spanske gigantklubben.

Strømsgodset og Real Madrid ble sent mandag kveld enige om en overgangssum for Martin Ødegaard. Strømsgodset får en utbetaling på rundt 30 millioner kroner nå, men summen kan stige til over 60 millioner.

Strømsgodset får ikke en videresalgsklausul, men vil få et såkalt solidaritetsbidrag på 1,5 prosent ved et eventuelt videresalg.

Samtidig skal 16-åringen, ifølge spanske kilder, få en startlønn på rundt 20 millioner kroner i klubben.

Nordmannen sammenlignes med midtbaneeleganten Isco (22) som tjener omtrent 2.5 millioner euro i året. Ødegaard har «bevist» langt mindre enn spanjolen, men oppmerksomheten og kampen om Ødegaards underskrift gjør at han vil omtrent vil få en tilsvarende årslønn.

Det tilsvarer en årlig utbetaling på i underkant av 22 millioner kroner.

Overtalt av Zidane

Real Madrid vil ha 16-åringen til den spanske hovedstaden så raskt som mulig sammen med faren Hans Erik. De stiller sitt eget privatfly - samme fly som hentet Gareth Bale og Cristiano Ronaldo til Madrid - til disposisjon og vil fly Ødegaard til privatflyplassen Torrejón.

<p>SENTRAL: Zinedine Zidane beskrives som helt avgjørende for at Ødegaard valgte Real Madrid.<br/></p>

SENTRAL: Zinedine Zidane beskrives som helt avgjørende for at Ødegaard valgte Real Madrid.

Foto: Pedro Armestre, Afp

Når Ødegaard er på plass, blir det spill for Real Madrids andrelag, Castilla, ut sesongen. Far og sønn Ødegaard var først klokkeklare på at reservelagsspill var uaktuelt, men etter et møte med Zinedine Zidane ombestemte de seg.

Den franske legenden - som er trener for Castilla etter å ha vært Carlo Ancelottis assistent i fjorårssesongen - forklarte dem hva det betyr å spille for reservelaget, hvilke planer han har for 16-åringen og hvordan han kan utvikle ham til en spiller for Real Madrids førstelag.

Zidane beskrives som helt avgjørende for at overgangen gikk i orden.

Hans Erik Ødegaard, som forlater rollen som assistent i Mjøndalen, får en funksjon i klubben. Trolig i klubbens ungdomssystem.

Nest dyreste overgang

Totalrammen på over 60 millioner kroner gjør uansett at Ødegaard-overgangen til den nest største for en norsk spiller ut av Norge

Totalrammen gjør uansett Ødegaard-overgangen til den nest største for en norsk spiller ut av Norge. John Carew kostet Valencia 75 millioner kroner da han ble solgt fra Rosenborg i 2000. Vegard Heggems overgang til Liverpool to år tidligere kostet den engelske klubben 45 millioner kroner.

Forskjellen er at de da begge var lang mer etablerte A-lagsspillere enn det Ødegaard, som debuterte i Tippeligaen i april i fjor og spilte totalt 24 kamper for Godset i året som gikk, er.

På sitt siste treningsbesøk i Real Madrid trente Ødegaard med Cristiano Ronaldo og de andre A-lagsspillerne. Han skal da ha imponert voldsomt, ifølge VGs kilder.

Det gjorde at klubben, som allerede før dette hadde strukket seg langt, bestemte seg for å gjøre absolutt alt i deres makt for at en 16 år gammel gutt fra Drammen skulle velge dem.

Ødegaard har vært på en omfattende turné hos flere Europeiske storklubber etter sesongslutt med Strømsgodset, men til slutt falt valget på de regjerende Champions League-mesterne.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport