Hovedinnhold

- Bærer ikke nag

Liv Gretes søster fikk sparken - nå er hun på vei inn på VM-laget

RUHPOLDING (VG) Før denne sesongen fikk Liv Grete Skjelbreid Poirées søster Ann-Elen Skjelbreid (32) sparken fra landslaget. I går skjøt hun seg trolig inn på det norske VM-laget.

Denne saken handler om:

Mens Norges skiskytteryndling Liv Grete Skjelbreid Poirée før sesongen gjorde seg klar for sitt høyprofilerte comeback etter fødselen, ble storesøster Ann-Elen skjøvet ut i kulden etter 13 år på landslaget.

- Jeg var ikke akkurat fornøyd med å få sparken. Det tror jeg ikke noen er. Men det å stå utenfor landslaget har gått bedre enn forventet, sier Ann-Elen Skjelbreid - som leverte en sterk annenetappe da Norge gikk inn til 3. plass i kvinnestafetten i Ruhpolding i går, 1.38 bak vinneren Tyskland.

På en dag da hun viste at hun er god nok nekter hun å kritisere landslagsledelsen.

- Jeg bærer ikke nag til noen, sier Ann-Elen - som denne sesongen har mistet mange fordeler, blant annet økonomisk støtte.

Sjokkmeldingen kunne satt en stopper for karrieren for en jente som alltid har havnet i skyggen av sin søster.

For mens Liv Grete fråtser i seirer, har Ann-Elen aldri gått til topps i et verdenscuprenn. Seks 2.-plasser individuelt i verdenscupen - den siste i 1999 - har bidratt til at hun er stemplet som en slags evig toer.

Liv Grete Skjelbreid Poirée - som slet på standplass på sin tredjeetappe - ønsker ikke å kritisere landslagsledelsen.

- Men du har vel en mening om vrakingen?

- Det blir så inhabilt hvis jeg skal si noe om det, mener Liv Grete - som riktignok innrømmer at hun stortrives med at storesøster er tilbake i miljøet.

Selv varierer gullhåpet i prestasjonene bare tre uker før VM. Liv Grete var ansvarlig for fire av 14 norske ekstraskudd på stafetten foran over 12000 entusiastiske hjemmetilhengere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn