Hovedinnhold

Tande best i NM

Petter Tande var overlegen i kombinert-NM lørdag.

Petter Tande hadde nesten to og et halvt minutt å gå på til Moan etter hopprennet. Normalt kunne han mistet den ledelsen slik han har gått før i år.

- Men Tande gikk et minutt fortere enn han har pleid å gjøre i verdenscupen før denne sesongen. Løpet hans ville gitt medalje og kanskje seier i verdenscupen også, skrøt Moan.

Det til tross for at Tande presterte å komme 15 sekunder for sent til start.

Håvard Klemetsen ble nummer tre.

Irritert sølvvinner Moan

Landslagsløperne dropper søndagens sprint. Da reiser de til Lillehammer for å hoppe i den store bakken der.

Det er det mange som ikke liker, ikke minst skipresident Sverre Seeberg, som kritiserte beslutningen på NRK. Kritikken var rettet mot landslagstrener Frode Moen.

- Det er latterlig av folk å gi Frode kjeft for det. Seeberg burde ikke gått ut i beste sendetid for å si noe slik. Han sier at det er vi som trenger oppmerksomheten mest, men da har han ikke fulgt med i timen. Det var 1,2 millioner nordmenn som så at vi tok laggull i VM i fjor, sa Moan.

- Dette opplegget ble lagt allerede i sommer. Vi har visst det lenge. Da blir det feil å komme med kjeften nå, mente Moan.

Moan sa at han selv gjerne kunne ha stått over hele NM-helgen.
- Jeg ligger nummer tre i verdenscupen, og i helgen er det renn der. Jeg skulle gjerne ha samlet poeng i det rennet. Hannu Manninen stiller opp kun for å samle poeng, sa Moan.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn