Hovedinnhold

Sivertzen vant for første gang etter alvorlig skade

ENDELIG PÅ TOPPEN IGJEN: Stian Sivertzen kunne endelig ta plass på toppen av pallen etter å ha vunnet alle heatene i snowboardcross i Italia. Foto: Snowboardforbundet
ENDELIG PÅ TOPPEN IGJEN: Stian Sivertzen kunne endelig ta plass på toppen av pallen etter å ha vunnet alle heatene i snowboardcross i Italia. Foto: Snowboardforbundet
Stian Sivertzen vant onsdagens verdenscuprenn i snowboardcross i Italia. Dermed fullførte han sitt comeback etter en alvorlig skade.

Denne saken handler om:

Sivertzen tok sin første seier siden han i 2009 pådro seg alvorlige skader i et fall under prøve-OL i Canada. Han ble nummer to i tirsdagens kvalifisering. Onsdag var han først i mål både i åttedelsfinale, kvartfinale, semifinale og finale.

- Dette føles fantastisk. For en dag! Jeg har vært sterk i tidligere løp også, men denne gang klaffet alt for meg, sa Sivertzen, som vant foran amerikanske Alex Tuttle og franske Tony Ramoin.

- Jeg har ventet på dette helt siden jeg skadet meg. Jeg måtte vente lenge, og det var tøft, men til slutt greide jeg det.

Lå i koma

Fallet hans i Cypress Mountain kunne fått svært alvorlige følger. Han fikk en rift i hovedpulsåren og brakk kragebeinet. Dessuten fikk han brist i nakken, ryggen og bekkenet.

- Ingen trodde at jeg kunne komme tilbake. Jeg lå i koma fem dager og måtte lære å gå og kjøre på snowboard igjen. Ingen lege trodde jeg kunne greie det, men jeg gjorde det, jublet han.

Joachim Havikhagen var Norges andre deltaker i onsdagens renn. Han endte på 23.-plass.

Kvinneklassen, som var uten norske deltakere, ble vunnet av canadiske Maëlle Ricker.

Det er to renn i snowboardcross under verdenscupfinalen i Valmalenco. Allerede torsdag er det ny kvalifisering, mens utslagsrundene avvikles fredag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn