Hovedinnhold

Skofterud dropper Tour de Ski

GREFSEN (VG) Vibeke Skofterud er i kjempeform og øyner mulighten for individuelt VM-gull. Derfor dropper hun årets Tour de Ski.

Denne saken handler om:

Det er to måneder igjen til den nasjonale åpningen på Beitostølen. Langrennsdamene er inne i den hardeste treningsperiode. Vibeke Skofterud har denne høsten gjort sine beste tester ved Olympiatoppen noensinne. Men i juli gikk det litt galt.

- Jeg gikk på en treningssmell. Jeg ble for ivrig. Jeg måtte hvile i to uker. Vi tøyer jo strikken på trening, sier Skofterud til VG.

Bildespesial:  Skofterud kroppsmales

- Hvor sliten var du?

- Jeg orket ikke trene. Da jeg forsøkte meg på en økt, så ville jeg bare legge meg på asfalten og sove, svarer Skofterud.

Flytter toppformen

Både landslagstrener Egil Kristiansen og personlig trener Steinar Mundal ba Skofterud ta det helt med ro. Det gjorde hun. Nå føler hun seg sterkere enn noen gang. Og denne vinteren har hun skikkelig tro på individuelt VM-gull for første gang i karrieren, etter en kanonsesong sist. Hun har bestemt seg for å droppe Tour de Ski.

- Jeg har for vane å være i form før jul og ved juletider. Nå drar jeg til verdenscuprennene i Canada (Quebec og Canmore, andre og tredje helgen i desember) og står over Tour de Ski. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, for jeg har kjempelyst til å gå Tour de Ski. Men det handler om å flytte toppformen fra desember til VM (februar/mars) for meg nå, sier Skofterud.

I går ble det kjent at Skofterud har inngått en avtale med langdistanselaget Team NPRO (Norwegian Property). Suksessen med seier på ny løyperekord i Vasaloppet i mars, ga Skofterud smaken på langløp. Hun vraket 2-3 tilbud og signerte en toårsavtale med NPRO. Skofterud feiret avtalen med å bli kroppsmalt i teamdrakten. Det tok nesten fire timer å få malingen på.

- Jeg glemmer nesten at jeg står her naken, sier Skofterud og ler.

Satser på Vasaloppet

Hun er forpliktet til å gå Jizerska i Tsjekkia 13. januar gjennom sin nye sponsoravtale.

- Det er en god avtale økonomisk. Jeg er fornøyd, sier Skofterud.

Petter Northug gjorde det samme foran forrige sesong, da han inngikk en avtale med Team United Bakeries.

Målet var å vinne Vasaloppet. Han ble nummer ti i Marcialonga, og ble syk til Vasaloppet. Northugs avtale er verdt rundt en million i året.

- Vi har inngått en avtale om en fast sum. Ingen bonus. Det er en god avtale, men det er ikke helt i Northug-sjiktet, sier Herman Dyrø Markedssjef i NPRO til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport