Hovedinnhold

Østbergs største nedtur: – Du får lyst til å legge skiene på hylla

LAHTI (VG) Ingvild Flugstad Østberg (26) forteller at vrakingen til stafettlaget var svært tøff. Hun mener det er hennes største nedtur gjennom karrieren.

Denne saken handler om:

– Som skiløper føles det som det (største nedtur) nå. Du har lyst til å legge skiene på hylla når du får sånne beskjeder og ikke ta de frem i det hele tatt. Jeg har fått mye støtte etterpå og så får jeg ser om jeg klarer å se fremover når jeg får sett større på det, sier Østberg til VG ved utøverhotellet i Vierumäki, en halvtimes kjøretur utenfor Lahti.

– Ikke drømt om

Inne i VM-byen kjemper lagvenninnene hennes for stafettgull. Østberg har til gode å gå stafett for Norge i mesterskap i løpet av karrieren. Hun har vel aldri vært nærmere enn i år ettersom Østberg gikk inn i mesterskapet som den nest beste løperen i verdenscupen bak Heidi Weng.

Etter et svakt VM så langt fikk hun beskjed om det heller ikke ble tilfelle denne gangen.

– Det er vel å lyve å si at jeg tok lett på det. Det var en tøff beskjed å få og ikke det jeg hadde drømt om før jeg kom hit til Lahti, sier Gjøvik-jenta.

Saken fortsetter etter VGTV-sendingen?

Svake resultater

Hun står bokført med en kvartfinale på sprinten for en uke siden. Deretter ble det kun en 19. plass på 15 kilometer med skibytte to dager senere. Da uttaket til lagsprinten søndag ble offentliggjort var det også uten Østbergs navn. I stedet var det Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla som gikk Norge inn til gull.

Da 26-åringen fikk mulighet til å revansjere seg på 10 kilometer individuell start tirsdag for to dager siden ville det seg ikke helt da heller. Østberg gikk inn til en åttendeplass.

Har ingen svar

Resultatmessig bedring, men fortsatt et godt stykke bak både Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng.

Med Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Fallas dominans ellers endte det med en stafett uten en representant fra Gjøvik skiklubb. Østberg mener det er et godt spørsmål hvorfor hun ikke har fått det til i VM, men prestert resten av sesongen før mesterskapstart.

– Jeg har hatt min beste sesong som skiløper egentlig. Og toppnivået jeg har vist på enkelte renn er det beste jeg har prestert noen gang. Men jeg har ikke fått det ut her i VM. Det var målet mitt før sesongen. Det var her jeg hadde lyst til å gå så fort som mulig. Så har jeg ikke rukket å få evaluert det nok enda. Å få et svar med to streker under, sier Østberg.

– Vanskelig å se frem

Hun har venner og familie på tribunen. Østberg sier hun først og fremst ønsker å levere resultater for seg selv, men får dårlig samvittighet overfor de som heier på henne.

– De sier jo at de støtter meg uansett. Jeg tror jo på det. Når du får et slag i trynet så føler du at andre mister trua på deg, og det gjør jeg selv. Vi får se om jeg får komme tilbake, sier hun.

Hva gjør du nå etter VM?

– Akkurat nå er det vanskelig å se frem. Men andre er flinke på det og sier «du må slå tilbake og du kommer til å gå fort senere». Men de par dagene her nå så har det ikke føltes ut som det. Men jeg får vel lyst til det igjen, sier Østberg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn