Hovedinnhold

Derfor går ikke Bjørgen lagsprinten

VAL DI FIEMME / OSLO (VG Nett) Marit Bjørgen (32) går ikke søndagens lagsprint.

Denne saken handler om:

- Begrunnelsen er at det er et mesterskap som går over kort tid, det er mange øvelser. Vi har sett at Marit trenger litt tid mellom disse harde øktene for å få restitusjonen i gang, sier landslagstrener Egil Kristiansen til VGTV.

VG DIREKTE: Følg damenes skiathlon direkte fra kl. 1245!

- Hvem var det som besluttet at hun ikke skulle gå?

- Vi har pratet om dette i relativt lang tid, så det er vel egentlig ikke noen bombe at Marit dropper det.

- Følte Bjørgen at hun trengte hvile eller hadde hun lyst til å gå?

- Det går egentlig ikke på lyst eller ikke lyst, det går på å gjøre best mulig prestasjoner i resten av mesterskapet. Det var en vurdering som er gjort over tid.

- Opplagt mulighet for gull med Bjørgen

VGTVs langrennsekspert Aslân Farshchian mener Norge nærmest gir fra seg en gullmulighet med å la Bjørgen hvile.

- Norge skal ta flest gull, det er målsetninga. Og her hadde man en opplagt mulighet til å ta gullet. Det er det beste laget hvis en hadde stilt med Bjørgen og Falla, og så velger man å ikke gjøre det. Da sier en fra seg en veldig god mulighet, sier Farshcian i VGTVs direktesending.

Langrennssjef Vidar Løfshus er enig i at gullsjansene på lagsprinten minsker uten Bjørgen på laget.

- Med Marit på laget hadde det vært en veldig god sjans til å ta gullet, men nå er det sånn at Marit velger å ikke gå den distansen, og da forholder vi oss til det, sier Løfshus til VGTV.

Landslagstrener Egil Kristiansen tror Norge har gode muligheter på lagsprinten med Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg som våre utøvere.

- Vi har nå to jenter som har fått hvilt noen dager, og er i godt slag. Vi har et meget godt lag uavhengig av Marit, sier Kristiansen til VGTV.

Pål Golberg og Petter Northug danner for øvrig herrenes lagsprint-lag søndag.

Hvordan følger du VM? Send bilde/video til vgsporten@vg.no eller Twitter/Instagram med #vgsporten

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn