Hovedinnhold

Bjørgen tok sitt andre VM-gull da Norge herjet

** Firedobbelt norsk!
** Sliten Kowalczyk klarte ikke holde følge
** Landslagstreneren: - En drøm som går i oppfyllelse

VAL DI FIEMME / OSLO (VG Nett) Marit Bjørgen tok sitt andre VM-gull, Therese Johaug tok sølv og Heidi Weng tok bronse da det norske laget herjet tok storeslem i Val Di Fiemme i dag.

Denne saken handler om:

I tillegg kom Kristin Størmer Steira på fjerdeplass, og sørget for det med firedobbelt norsk på dagens 15 kilometer duathlon.

Protokoll:  Send din gratulasjon til de norske jentene!

- Alle tre medaljene, fem blant de ni beste og firedobbelt norsk er hele enestående. Det sier noe om hvor fantastisk gode skiløpere disse jentene er. De gir Norgestore idrettsopplevelser, fantastisk underholdning og masse inspirasjon, sier statsminister Jens Stoltenberg når VG Nett møter han etter løpet.

Marit Bjørgen takker smøreteamet etter å ha tatt sitt andre VM-gull.

- Jeg hadde fantastiske gode ski i dag. Jeg hadde en plan om å rykke i den siste bakken, og det funket jo. Jeg fikk den luken jeg trengte, sier Bjørgen til NRK.

- En drøm som går i oppfyllelse

Landslagstrener Egil Kristiansen er utrolig imponert over det jentene hans gjorde i løypa i dag.

- Jeg hadde ikke trodd dette, men jeg visste at fire var kapable til det. Dette er vel en drøm som går i oppfyllelse, sier Kristiansen til VGTV.

Kristin Størmer Steira var glad over laginnsatsen, men var litt lei seg for igjen å ha havnet på fjerdeplass.

- Det er surt å få fjerdeplassen igjen. Jeg må jo ha satt en rekord av ett eller annet slag, sier Kristin Størmer Steira

Tok kommandoen

De norske jentene tok kommandoen fra start, og sammen med Justyna Kowalczyk sørget de for at feltet strakk seg voldsomt.

Etter skibyttet rykket de fire norske - Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira - fra feltet med polske Justyna Kowalczyk på slep.

Saken fortsetter under bildet!

STORESLEM: De norske jentene jubler etter å ha gått inn til firedobbelt norsk i Val Di Fiemme i dag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
STORESLEM: De norske jentene jubler etter å ha gått inn til firedobbelt norsk i Val Di Fiemme i dag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Kowalczyk klarte imidlertid ikke å følge det norske hardkjøret mot slutten. Johaug og Bjørgen fikk en liten luke til de tre andre i den siste bakken, og Bjørgen klarte også å skaffe seg et stort nok forsprang til Johaug før oppløpet.

Bjørgen gikk med det jublende over målstreken med Johaug hakk i hæl. Bak gullvinner Bjørgen og sølvvinner Johaug spurtslo Heidi Weng Kristin Størmer Steira, mens Kowalczyk kom i mål drøye ti sekunder bak Steira i mål.

- Gratulerer, Norge!

- Gratulerer til Norge, de gikk veldig bra i dag. Taktikken min var å gå fort i den klassiske delen sammen med Therese og prøve å være i tet. Skøytinga var ikke så bra, sier Justyna Kowalczyk etter løpet.

- Hvor skuffet er du nå?

- Jeg er ikke skuffet, bare sliten. Det var en kamp i dag, og de fire norske var bare for sterke i dag, sier den polske jenta.

Hvordan følger du VM? Send bilde/video til vgsporten@vg.no eller Twitter/Instagram med #vgsporten

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn