Hovedinnhold

Ski-VM betaler tilbake etter kø-skandalen

BEKLAGER: Åsne Havnelid snakket med VG Netts journalist Jostein Matre i pressesenteret i Holmenkollen søndag ettermiddag mens hun kikker på VGs oppslag. Foto: Øyvind Brenne
BEKLAGER: Åsne Havnelid snakket med VG Netts journalist Jostein Matre i pressesenteret i Holmenkollen søndag ettermiddag mens hun kikker på VGs oppslag. Foto: Øyvind Brenne
HOLMENKOLLEN (VG Nett) Åsne Havnelid og VM-arrangøren lover nå å gi tilbake pengene til de som ikke kom inn i Holmenkollen i går.

Denne saken handler om:

Kaoset var komplett på den første VM-lørdagen, og mange sto flere timer i kø for i det hele tatt å komme seg opp i anlegget. Med VGs forside - med tilskuerskandalen som hovedoppslag - i hånden, møtte Havnelid VG Nett søndag ettermiddag.

Les også:  Null kaos i dag

- Jeg blir lei meg når jeg ser denne forsiden. Det har vært et krevende døgn, sier Havnelid til VG Nett

Hun forklarer at de sammen med Ruter tok problemene som dukket opp i går på alvor, og satte inn nødvendige tiltak for å øke kapasiteten på hvor mange de klarer å frakte til Holmenkollen. Søndag kom dermed folk frem i tide. De som ikke gjorde det i går, vil få mulighet til å få billetten refundert.

- Vi har oversikt over de billettene som ble scannet, og når de ble det. Dermed kan vi se hvem som ikke har kommet inn, og hvem som har kommet for sent. Disse vil altså kunne få refusjon, men vi vil gjøre individuelle vurderinger. Samtidig ber vi om forståelse for at vi må få lov til å gjennomføre VM nå, og så må vi ta oss av dette etterpå, sier VM-sjefen.

VGs Truls Dæhli gikk aller lengst i kritikken av arrangøren. Han skriver på kommentatorplass i dag at «sauer behanles bedre» enn de mange tusen menneskene som ville se VM lørdag.

- Naturligvis er det en komplett skandale, mener Dæhli.

Havnelid har i dag ikke oversikt over hvor mye dette vil koste VM. Hun ønsker heller ikke å si om det blir ski-VM, eller Ruter som må dekke dette.

Administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, sier de nå har satt inn maks kapasitet på Holmenkollbanen, og at de nå har mer kapasitet med bane og buss til Midtstuen enn hva det er behov for. Likevel innrømmer han at de undervurderte nordmenns ski-interesse da mye gikk galt lørdag.

- Kombinasjonen av alle som skulle på VM, og alle som skulle ut i marka ble problematisk. Men vi burde ha skjønt at kapasiteten burde vært bedre, sier Reitan Jenssen.

- En komplett skandale

Om du ble rammet av kaoset, sender du epost til arrangøren, som vil behandle alle klagene individuelt og refundere billettprisen dersom klagen din blir «godkjent».

VM-sjefen:  - Beklager

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn