Hovedinnhold

Northugs svar til grise-stempelet fra svensk TV-ekspert:

«Jeg har snakket med kona hans. Han er også en gris»

* Offensiv gullhelt kopierte radiolegende etter målgang
* Ga stikk til Hellner om manglede rykk-forsøk
* Mener selv han ikke var usportslig mot svenskene

HOLMENKOLLEN (VG Nett) Med et flir om munnen slo Petter Northug (25) tilbake med samme mynt mot den svenske TV-kommentatoren som kalte ham «en gris» på direkten.

Denne saken handler om:

På den internasjonale pressekonferansen etter stafettgullet - hvor Northug parkerte rivalen Marcus Hellner, hysjet til publikum og så stoppet ved mållinjen - fulgte Petter Northug den samme selvsikre stilen som gjør ham både elsket og hatet.

Og da han ble konfrontert med utsagnet om at oppførselen minnet om en gris' fra den svenske langrennseksperten Jonas Karlsson, hadde han følgende svar:

- Jeg gjør det på min måte. Hellner sto på én ski over mållinjen på sprinten. Det er også en måte å gjør det på. Jeg hadde ikke planlagt noe. Det som skjer, det skjer. Hvis svenske kommentatorer er sure, er det dobbeltseier, sier Northug, før han legger til:

- Jeg prata med kona hans og han er visst en gris selv også.

VGTV: Se ordkrigen her!

VG Nett har vært i kontakt med SVT fredag kveld for å få et tilsvar fra den svenske kommentatoren etter Northugs utspill, men får via en talskvinne for kanalen opplyst at Karlsson ikke er tilgjengelig for kommentar.

Sa som Lillelien

Den norske stafetthelten fryder seg over svenskene som raser og kaller ham «gris», «klysete» og «usportslig». Da Northug krysset mållinjen ropte han «Carl G, can you hear me? Björn Borg og Stenmark, you took a hell of a beating» - med klar adresse til Bjørge Lilleliens legendariske kommentar etter Norges seier mot England i 1981.

Sportsbloggen: Supermann med tidenes show

OFFENSIV: Iført gulljakke var det en offensiv Petter Northug som snakket på pressekonferansen i Holmenkollen fredag. Foto: Scanpix
OFFENSIV: Iført gulljakke var det en offensiv Petter Northug som snakket på pressekonferansen i Holmenkollen fredag. Foto: Scanpix

På spørsmål om det var «fair play» var svaret:

- Begge fikk utdelt et par ski, et par staver og jeg stengte ingen.

Ville prøve på en Dæhlie-kopi

Da en svensk journalist lurte på hvor grensen går for Northug, repliserte trønderen:

- Hvis du begynner å slå, gå inn i hockeytacklinger, dra i trøya og sånne ting. Da er det over grensen, sa spurtkongen, før han tok noen sekunders pause og la til:

- Det var jo ikke ulovlig å henge på meg da jeg rykket heller.

- Hva tenkte du da du var oppe på siden av Marcus Hellner i den såkalte Hellner-bakken?

PROVOSERTE: Slik gjorde Petter Northug på målstreken - stoppet opp - for å vise hvor suveren han var. Marcus Hellner ses bak. Foto: Scanpix
PROVOSERTE: Slik gjorde Petter Northug på målstreken - stoppet opp - for å vise hvor suveren han var. Marcus Hellner ses bak. Foto: Scanpix

- Vi vet alle at den er kalt Hellner-bakken, så jeg tenker hver gang at han skal angripe der. Men hvis den skal bli kalt Hellner-bakken i fremtiden, må han angripe hardere der.

Han forklarte at han ønsket å gjøre som Bjørn Dæhlie gjorde flere ganger i begynnelsen av karrieren, som under OL i Albertville i 1992. Northug hysjet imidlertid først på publikum og slaknet farten før mål. Da han kom til målstreken var avstanden til Hellner så kort at han ikke rakk å gå baklengs.

Les også: John Northug kommenterer sønnens show

Han fikk bare snudd seg halvveis rundt.

- Neste gang blir det kanskje tid til en 360, 720 eller 1080, sa Northug om den manglende piruetten.

Lærte gest av Harvey

Northug fikk også spørsmål om fingergesten han leverte inne på oppløpet var noe han hadde lært av den noe yngre konkurrenten Alex Harvey (22).

- Det er noe jeg har lært av «the kids». Jeg må se hva de gjør og lære av dem, sier 25-åringen.

Da Northug for tredje gang på pressekonferansen fikk spørsmål rundt det svenske «grisestempelet», grep en irritert Eldar Rønning mikrofonen:

- Petter feirer seieren på oppløpet. At svensken kaller Petter for en gris, er mye verre enn at Petter feirer seieren!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn