Hovedinnhold

«Har ikke hørt den svenske nasjonalsangen så mye før»

Northug med stikk til Sverige etter medaljeutdelingen

OSLO SENTRUM (VG Nett) Sølv-vinner Petter Northug (25) tror han hadde fått gjennomgå om ikke han hadde avverget dobbelt svensk på VM-sprinten.

Denne saken handler om:

Med gull til Marcus Hellner og bronse til Emil Jönsson ble det mye svensk jubel på den første konkurransedagen i Holmenkollen. Så mye at Northug ikke klarte å dy seg etter at de tre hadde fått utdelt medaljene foran folkehavet i Oslo sentrum torsdag kveld.

- Jeg har ikke hørt den svenske nasjonalsangen så mye før i mesterskap, så nå vet jeg hvordan den høres ut, sier 25-åringen til VG Nett - og gliser stort.

Og Northug lyver ikke: Kun én gang tidligere har Northug stått på pallen i et mesterskap med en svenske øverst. Eller rettere sagt fire svensker - etter OL-stafetten i Vancouver.

VGTV: Se intervju med Northug 

Verbale utspill mellom de to nabolandenes største stjerner har preget mediene i både verdenscup og mesterskap de siste årene. Nå erkjenner Northug at Sverige har mest å være breiale for - foreløpig.

- Det er bare å være ærlig: Sverige leder 1-0 nå. Marcus spilte på sitt kort i dag og rykket i bakken. Det var rett og slett imponerende, sier han.

Les også: - Kun denne kvinnen kan utfordre Bjørgen 

Trønderen priser seg lykkelig over at han holdt Emil Jönsson bak seg på resultatlisten.

- Det var bra at jeg splittet dem, ellers hadde jeg fått gjennomgå, fastslår Northug overfor VG Nett.

Ekstrem stemning

Marcus Hellner virket nesten litt preget etter å ha fått gullet rundt halsen. Han visste liksom ikke helt hva han skulle si da Aftonbladet stakk frem mikrofonen og ba om noen ord.

- Det var stort å høre nasjonalsangen. Det er vanskelig å beskrive, men det var en fantastisk følelse, sier gullvinneren.

VG Nett-leser:
Hellner gjorde et bra løp, all ære til ham, men han er milevis unna Petter i spurt.
Diskutér her! 

Northug har seks mesterskapsgull på merittlisten, men sier at han aldri har opplevd lignende som stemningen i Oslo.

- Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle være så enormt. Det er helt ekstremt. Egen klasse, mener han.

BILDESPESIAL: Send oss dine VM-bilder og sjekk ut andres! 

Marit Bjørgen fikk fortjent hyllest da hun mottok sitt VM-gull i Oslo sentrum torsdag kveld.

- Jeg har bare nytt opplevelsen og det fantastiske publikummet. Jeg hørte jubelen da Maiken (Caspersen Falla) gikk ut på sin prolog og skjønte hvilket trykk det ville bli. Dette er det råeste jeg har opplevd. Jeg har drømt om dette, men det var likevel helt utrolig, stråler 30-åringen.

GULLGLIS: Marit Bjørgen showet for fotografene etter å ha mottatt gullmedaljen. Foto: Scanpix
GULLGLIS: Marit Bjørgen showet for fotografene etter å ha mottatt gullmedaljen. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn