Hovedinnhold

OL-drømmen som ga to VM-gull

Kom tilbake for å endelig få medalje

MED GULL RUNDT HALSEN: Todd Lodwick la opp for snart tre år siden. Så kom han tilbake. Foto: AP
MED GULL RUNDT HALSEN: Todd Lodwick la opp for snart tre år siden. Så kom han tilbake. Foto: AP
LIBEREC (VG Nett) Todd Lodwick kaller comebacket sitt for et vilt eventyr. Sånn er det å gå fra Jan Schmid på sisterunden.

Denne saken handler om:


Etter å ha forlatt OL i 2006 uten å få medalje, hadde Todd Lodwick fått nok. Han la karrieren på hylla og dro hjem til kona og dattera. Tre år senere er han dobbel verdensmester i kombinert i tsjekkiske Liberec.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse og et vilt eventyr for meg å komme tilbake og vinne medaljer, sier kombinertløperen som ikke akkurat drukner i oppmerksomhet i hjemlandet USA. Men nå er han kåret til ukens olympiske utøver av storavisen USA Today.

Mannen som gikk fra Jan Schmid i kampen om gullet på søndag, påpeker også gleden over å stå på pallen sammen med Bill Demong.

- Det aller viktigste, og sannsynligvis kuleste, er at jeg fikk dele podiet med en lagkamerat, sier Lodwick.

Skjelte ut lagkamerat

Todd Lodwick hadde vært en del av kombinertsporten i årevis da han bestemte seg for å legge skiene vekk etter OL i Torino i 2006. Mesterskapet ble en gedigen skuffelse og etter lagkonkurransen skjelte han ut lagkamerat Carl Van Loan og kalte ham det svakeste leddet. Senere beklaget Lodwick - og bestemte seg for å legge skiene på hylla.

Ville ha medalje

Det tok sånn cirka halvannet år å innse at han ikke hadde vært klar for å legge opp likevel.

- Jeg avsluttet karrieren min uten å ha oppnådd målet mitt. Det var fint å være borte fra sporten, jeg hadde noe som ikke var avsluttet. Jeg hadde ikke nådd målet om å henge en medalje rundt halsen, sa han i et intervju med New York Times før jul.

Drømmen var i utgangspunktet myntet på OL i Vancouver neste år. Men VM-gull kjentes ikke så verst ut det heller.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn