Hovedinnhold

Hopplandslaget på byen til 02.30

DAGEN DERPÅ: Bjørn Einar Romøren stilte med ski og briller på bena innendørs da hopperne startet sin fridag i går morges. Foto: Bjørn S Delebekk
DAGEN DERPÅ: Bjørn Einar Romøren stilte med ski og briller på bena innendørs da hopperne startet sin fridag i går morges. Foto: Bjørn S Delebekk
OBERSTDORF (VG) Etter lagkonkurransen dro de norske hopperne på bar. Der ble det drukket alkohol, og siste hopper var ikke i seng før 02.30.

Denne saken handler om:

Tett på nett:Møt Bjørn Einar Romøren onsdag kl. 12!

Etter å ha snakket ut om fadesen i lagkonkurransen i NRK sitt direktesendte show dro de norske hopperne og deler av støtteapparatet - inkludert sportssjef Clas Brede Bråthen - til VM-baren i Nordic Park. I hjertet av VM byen nøt flere av hopperne alkohol og det ble svært sent. Kveldens sjåfør, Lars Bystøl, parkerte bilen for siste gang 02.30 da han hadde kjørt sin egen sportssjef hjem til hotellet som sistemann.

- Uten å kunne bekrefte det hundre prosent sikkert, så mener jeg at alle de andre hopperne var på plass da, sier Bråthen til VG.

- Ubehagelig

Hoppernes pressetalsmann Tom D. Frøshaug liker ikke alkoholfokuset.

- Jeg synes hele situasjonen er ubehagelig for vårt omdømme, sier Frøshaug.

Trener Mika Kojonkoski besøkte sin ferierende familie i Østerrike og var ikke med ut.

- Burde ikke topputøvere avstå fra alkohol under et VM?

- Så lenge det foregår i hyggelige omgivelser og vennlige former, og løperne får nok søvn og presterer som de skal i bakken, synes jeg det er helt greit, sier Clas Brede Bråthen.

Turen ut var planlagt sammen med støtteapparatet og var kommet i stand for at løperne skulle komme seg bort fra hotellet, for å få muligheten til å møte vanlige folk.

HELT GREIT: Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.h.) og hoppernes pressetalsmann Tom Dahl Frøshaug bekreftet byturen da VG snakket med dem i natt. Foto: Bjørn S Delebekk
HELT GREIT: Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.h.) og hoppernes pressetalsmann Tom Dahl Frøshaug bekreftet byturen da VG snakket med dem i natt. Foto: Bjørn S Delebekk
Løperne har ikke noe forbud mot å ta seg et par glass øl. Med unntak av Lars Bystøl finnes det ingen klare grenser så lenge hopperne oppfører seg som folk. Bystøl har totalforbud mot alkohol på landslagsturer etter et par uheldige episoder.

Hoppledelsen understreker at samtlige hoppere møtte til frokost klokken 08.00 i går og fulgte avtalt program.

- Jeg liker ikke at de var sent oppe, men jeg regner med at de kjenner grensene og vet at under et VM er det viktig med søvn, sier Kojonkoski til NRK.

Han understreker at løperne har en viss frihet. -Foruten Bystøl kan de øvrige hopperne gjøre som vanlige, unge mennesker, men må huske på sitt ansvar, sier Kojonkoski til NRK.

Dette er ikke første gang hopperne kobles til alkohol. Bjørn Einar Romøren sørget for presseoppslag da han dro på byen kvelden før fjorårets NM. Lars Bystøl fikk uønsket oppmerksomhet da han havnet i havnebassenget ved Aker Brygge under en fyllekule høsten 2003.

Ingen i hoppledelsen ser på byturen midt under VM som problematisk.

- Dette er ingen videre sak for hoppkomiteen. Hopperne har hatt en frikveld og oppført seg i henhold til gjeldende regler, sier leder av hoppkomiteen Steinar Johannessen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn