Hovedinnhold

Dæhlie-imperiet vokser - god for over 300 millioner

Men den tidligere skikongen har null i skattbar inntekt

<p>SØKKRIK: Bjørn Dæhlie har lyktes like godt i forretningslivet som han gjorde under sin aktive langrennskarriere. Her er han i Holmenkollen i fjor.<br/></p>

SØKKRIK: Bjørn Dæhlie har lyktes like godt i forretningslivet som han gjorde under sin aktive langrennskarriere. Her er han i Holmenkollen i fjor.

Foto: Helge Mikalsen, VG
Bjørn Dæhlies formue økte med over 50 millioner kroner på ett år. Den tidligere skikongen har ifølge skattelistene en formue på 306 millioner kroner.

Denne saken handler om:

Den oppsiktsvekkende gode langrennskarrieren er blitt etterfulgt av en nesten like god periode som forretningsmann. 48-åringen har truffet blink både innenfor skiklær og eiendom, og ingen nordmenn med bakgrunn fra idretten har en større oppført formue enn Nannestad-ekspressen.

Les også: Bjørn Dæhlies hytte totalskadet i brann

Maaseide trolig enda rikere

Mannen med åtte OL-gull på 1990-tallet har på den ferskeste ligningen blitt over 50 millioner kroner rikere sammenlignet med fjoråret. Og investeringene spres utover en rekke ulike områder. Tidligere i høst kunne Dagbladet fortelle at Bjørn Dæhlie var blant investorene som jakter etter olje i Uganda.

Men trolig er den tidligere sandvolleyball-stjernen Bjørn Maaseide betydelig rikere enn Dæhlie. Treningskjede-gründeren er ifølge Kapital god for 950 millioner kroner, men har null i formue på skattelistene som ble presentert i dag. I 2014 hadde rogalendingen en skattbar inntekt på litt over syv millioner kroner.

Les også: Kona kan få 100 millioner etter Maaseides samlivsbrudd

Dæhlie og Maaseide er ikke alene om å ha gjort seg søkkrike etter endt idrettskarriere. Andre tidligere skihelter som Lasse Kjus, Bente Skari og Vegard Ulvang har ifølge skattelistene en formue på henholdsvis 69, 44 og 35 millioner kroner. 

For en annen skikonge, Oddvar Brå, er skattetallene mer normale. 64-åringen var verdens beste langrennsløper 10-15 år for «tidlig» målt i et økonomisk perspektiv. Brås formue er på 373 419 kroner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn