Hovedinnhold

Northugs melding til den russiske ankermannen i OL:

«Skal ødelegge livet hans, så han ikke kan vise seg på en idrettsplass igjen»

** Northug mener han skal ødelegge ankermannen både psykisk, verbalt og i løypa
** Legkov utilpass når han skal svare på Northugs utspill

SKAL TA HEVN: Petter Northug legger ingenting mellom når han snakker om sin store OL-drøm; å ødelegge livet til den russiske ankermannen i OL-stafetten. Foto: Scanpix
SKAL TA HEVN: Petter Northug legger ingenting mellom når han snakker om sin store OL-drøm; å ødelegge livet til den russiske ankermannen i OL-stafetten. Foto: Scanpix
LILLEHAMMER (VG) Petter Northug (27) ble knekt av Maksim Vylegzjanin (31) for andre gang i karrieren. Men Northug skal «ødelegge livet» til den russeren som får gå sisteetappen i OL.

Denne saken handler om:

Northug mente han ikke var vippet av pinnen, etter at han var sjanseløs på å hente inn Vylegzjanin på oppløpet i går.

- Det er jo i Russland vi skal ta dem. Det er en av de store drømmene å ta Russland på hjemmebane, sier Northug til VG etter at han og resten av Norges 1. lag en måtte stå to trinn under sine russiske overmenn i går.

Les også: Trodde han avsluttet Hellners stafettkarriere

Northugs OL-melding

Men Northug er aggressiv i meldingen før OL og til VG har han fortalt om hans største ønske for OL.

- På stafett er det krig og man får bare håpe at man går ut likt med Russland på deres hjemmebane. Da skal jeg ødelegge livet hans, så han ikke kan vise seg på en idrettsplass igjen, sier Northug til VG.

Han snakker om Russlands ankermann under OL-stafetten, uten å peke på noen spesiell utøver.

Northug er kjent for å fyre seg opp etter konkurranser og melde «på kanten-meldinger». Men dette sier han til VG utenfor konkurransesituasjon. Han sier at den russeren som får oppgaven på sisteetappen skal ødelegges «psykisk, verbalt og ikke minst i løypa», når han utdyper hva han mener med sin melding til russerne.

Hva mener du om Northugs utspill mot russerne? Diskuter med andre lesere nederst på siden

God russisk søknad

Da Northug ikke kunne ta igjen Vylegzjanin på oppløpet ga han blaffen de siste meterne og slapp også tåa til Finn Hågen Krogh forbi seg på målstreken.

- Det blir viktigere med OL-stafetten. Det er den folk husker etter det året her. Ikke hvordan det gikk her på Lillehammer, sier Northug som dro rett til høyden i Sveits i går.

Trønderen skled over mål mens russerne kom med høye seiersbrøl i målområdet.

Det er ukjent hvem som blir Russlands ankermann under OL på hjemmebane. Under VM i fjor prøvde russerne ut Sergej Ustyugov (21) på sisteetappen. Men Vylegzjanin la inn en sterk søknad i går da han rykket fra Northug før oppløpet.

Artikkelen fortsetter under bildet

PÅ VEI TIL SVEITS: Petter Northug stresset ut fra stadion i går for å rekke pakking og flyavgang fra Gardermoen. Han satte kursen mot Sveits i går kveld. Foto: Scanpix
PÅ VEI TIL SVEITS: Petter Northug stresset ut fra stadion i går for å rekke pakking og flyavgang fra Gardermoen. Han satte kursen mot Sveits i går kveld. Foto: Scanpix

Ankermannen stakk

Northugs overmann i går strøyk gjennom pressesonen i løpefart og nektet å stoppe da VG ville konfrontere ham med Northugs OL-melding.

Men Aleksandr Legkov (30), som Northug regner som en av sine argeste rivaler, stopper opp da VG konfronterer ham på vei ut fra pressesonen, med Northugs russer-melding.

- Ohhh, utbryter Legkov overfor VG da han får høre hva Northug har sagt om russeren som skal gå sisteetappen i OL.

Mannen som gikk 3. etappen slår ut med armene og virker utilpass når han skal svare på OL-budskapet fra Northug.

- Er det for provoserende av Northug?

- Ja, kanskje det er det, sier Legkov uten å ville utdype det.

Sterk tro på Northug

Ankermann i OL?: Maksim Vylegzjanin la inn en sterk søknad til å bli Russlands ankermann i OL, da han rykket fra Northug i går. Han nektet å stoppe da VG ville ha en kommentar.
Ankermann i OL?: Maksim Vylegzjanin la inn en sterk søknad til å bli Russlands ankermann i OL, da han rykket fra Northug i går. Han nektet å stoppe da VG ville ha en kommentar.

Men Legkov er fortsatt usikker på om det russiske laget har funnet ut hvordan de skal knekke Northug i OL-stafetten.

- Jeg tror Northug blir bra etter to-tre konkurranser til. Petter er ikke ett hundre prosent etter sykdommen. Dette er en god hard løype for stafett. Men i Sotsji blir det hardere, sier Legkov som bare ler bort spørsmålet om de også slår Northug i OL.

Men Legkov spøkte etter målgang i går for dette var en enorm triumf i den siste stafetten før OL.

- Dette er en stor dag i Norge. Alle lukket munnen på stadion, ler Legkov og viser med en finger over munnen viser hvordan han mente han så svært alvorlige ansiktsuttrykk på stadion etter at Russland slo Northug.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport